Ανασκόπηση Εκπομπής

O Ανδρέας Στοϊμενίδης, Γραμματέας Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία της ΓΣΕΕ μιλά στην Μπούλικα Μιχαλοπούλου και Το Στίγμα της ΜέΡΑ για τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα στη χώρα:

Τα εργατικά ατυχήματα έχουν έντονο ταξικό πρόσημο: συχνά πρόκειται για ανειδίκευτους εργάτες από τους οποίους απαιτούνται εξειδικευμένες εργασίες υψηλού κινδύνου.

Ο Μάκης Τσεκούρας, πρόεδρος σωματείου εργαζομένων Praktiker μιλά στο Ράδιο ΜέΡΑ για τις πρακτικές της εταιρείας που τους οδήγησαν στο να απευθυνθούν στο Υπουργείο Εργασίας:

Η εργοδοσία καλεί προκλητικά για εργασία 700 εργαζομένους τις ημέρες αργίας του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς. Το συγκεκριμένο project (ενημέρωση για νέο λογισμικό) θα μπορούσε να γίνει σε άλλη ημερομηνία.

Η Εύα Αμπάζη, νομική σύμβουλος ΜέΡΑ25, μέλος αντιπροσωπείας Προοδευτικής Διεθνούς μιλά στο Ράδιο ΜέΡΑ για τη δίκη του Κομπάνι:

Παρωδία η δικαστική διαδικασία στη δίκη του Κομπάνι που ξεκίνησε στην Άγκυρα. Αφαιρέθηκε το δικαίωμα λόγου στους συνηγόρους υπεράσπισης.

Ο Χρίστος Ανδρέου, από την κινητοποίηση “Μαζί στο Δρόμο για την Ομοσπονδία” περιγράφει στο Ράδιο ΜέΡΑ:

Μεγάλη κινητοποίηση υπέρ της Ομοσπονδίας στην Κύπρο και από τις δύο πλευρές του συρματοπλέγματος. Δεν αναμένονται ιδιαίτερα αποτελέσματα από την πενταμερή διάσκεψη που ξεκινά στη Γενεύη.

Ο Νίκος Καναρέλης, συντονιστής Τομέα Πολιτισμού ΜέΡΑ25, περιγράφει στο Ράδιο ΜέΡΑ το αποκαρδιωτικό αισθητικό αποτέλεσμα των εργασιών στην Ακρόπολη:

Αποκαρδιωτική η εικόνα από τα έργα παρέμβασης στην Ακρόπολη. Η είσοδος στο χώρο θυμίζει αεροδιάδρομο. Η έλλειψη οράματος οδηγεί σε τραγικά αποτελέσματα.

Ο Μάριος Διονέλλης, δημοσιογράφος περιγράφει στο Ράδιο ΜέΡΑ τις λεπτομέρειες με την υπόθεση στο γηροκομείο των Χανίων:

Είναι φρικιαστικές οι αποκαλύψεις για το δράμα που βίωναν οι τρόφιμοι στο γηροκομείο των Χανίων. Αποτελεί ντροπή, όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, αλλά για την κοινωνία γενικά.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Skip to content