Ανασκόπηση Εκπομπής

Η Αρετή Σκουνάκη, δικηγόρος των συλληφθέντων φοιτητών του ΑΠΘ μιλά στο Ράδιο ΜέΡΑ:

Η μεγάλη πλειοψηφία των 31 συλληφθέντων δεν βρισκόντουσαν καν μέσα στην Πρυτανεία. Για μένα, ήταν προσχεδιασμένη και βρώμικη επιχείρηση μεταξύ πρυτανικών αρχών και ασφάλειας. Είδαμε online τον βασανισμό ενός φοιτητή, αυτό συνιστά κακουργηματική δράση.

Ο Γιάννης Βλάχος, δικηγόρος θυμάτων Λιγνάδη, μιλά στο Ράδιο ΜέΡΑ:

Η κλασική υπερασπιστική επιλογή όλων των θυτών ανέκαθεν ήταν η σπίλωση της ηθικής υπόστασης των θυμάτων. Είναι όμως λάθος επιλογή και ειδικά στη σημερινή συγκυρία εξοργίζει την κοινή γνώμη.

Το πολιτικό σύστημα έχει τις δυνατότητες να αναζητήσει τις πολιτικές ευθύνες και να τις αποδώσει εκεί που χρειάζεται. Θα ήταν όμως τεράστιο λάθος αν η κυβέρνηση απέστρεφε το βλέμμα από το κοινωνικό αίτημα και το εξαντλούσε σε πολιτικές διαμάχες.

Θα πρέπει να νομοθετηθεί ένα πλαίσιο, έστω αποτρεπτικό, που να προστατεύει ομάδες ευάλωτες όπως παιδιά, γυναίκες, σεξεργάτες και σεξεργάτριες, ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Ομάδες συνανθρώπων μας που ζουν δίπλα μας και είναι θύματα βίας σε έντονο βαθμό.

Η Ευγενία Κουνιάκη, δικηγόρος, μιλά στο Ράδιο ΜέΡΑ:

Η κυβέρνηση παρανομεί και θέλει ο Δημήτρης Κουφοντίνας να πεθάνει. Ο κρατούμενος δεν ζητά τίποτα παράλογο ή κάτι που δεν προβλέπεται από το νόμο.

Η Δάφνη Κατσίμπα, πρόεδρος ΕΝΙΘ (Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης) μιλά στο Ράδιο ΜέΡΑ:

Δε νοείται ιατρική πράξη παρά τη θέληση του απεργού. Είναι παράνομο. Σύμφωνα με τον ίδιο νόμο δε μπορεί ο γιατρός να συμμετάσχει ή να υποστηρίζει βασανιστήρια. Είναι ανεπίτρεπτο να μετακυλίεται η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης σε γιατρούς.

Από προχειρότητα μετατράπηκαν όλα τα νοσοκομεία σε νοσοκομεία μιας νόσου. Διακυβεύεται η υγεία και η ζωή ανθρώπων. Εγκληματική πολιτική που είναι έτοιμη να εφαρμοστεί και στην Αθήνα. Χωρίς προσωπικό, ενίσχυση του ΕΣΥ και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας τώρα.

Η Βέρα Κορωνάκη, Πρόεδρος Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας, μιλά στο Ράδιο ΜέΡΑ:

Μια γυναίκα συνελήφθη για καταπάτηση ιδιωτικής περιουσίας, στην περιοχή του Ερημίτη, ενώ αυτό δεν ισχύει. Αφέθηκε ελεύθερη αλλά ορίστηκε δικάσιμος. Έχουν τοποθετηθεί μπράβοι για να μην πηγαίνει ο κόσμος, με πρόσχημα την πανδημία.

Ο Ηλίας Παπαχατζής, μέλος Δ.Σ. Α’ και Γ’ ΕΛΜΕ Β’ Αθήνας μιλά στο Ράδιο ΜέΡΑ:

Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν επειδή δεν θέλουμε να νομιμοποιήσουμε την τηλεκπαίδευση. Θέλουν να ενοχοποιήσουν το δημόσιο σχολείο για τις πολιτικές τους. Δεν μπορεί να γίνει αξιολόγηση σε μια χρονιά με κλειστά σχολεία.

Το Υπουργείο Παιδείας λειτουργεί σαν εκπρόσωπος ιδιωτικών συμφερόντων στην εκπαίδευση. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο