Ανασκόπηση Εκπομπής

Ο Αντώνης Νταλακογιώργος, πρόεδρος ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού) μίλησε στο Ράδιο ΜέΡΑ και μας περιέγραψε τα δίκαια αιτήματα των Ελλήνων Ναυτεργατών.

O Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης, δημοσιογράφος στο omniatv, μιλά στο Ράδιο ΜέΡΑ:

Φοιτητικοί σύλλογοι είχαν πάρει απόφαση για παρέμβαση στην πρυτανεία. Ο πρύτανης κάλεσε την εισαγγελία & στη συνέχεια επενέβη η αστυνομία με την ωμή βία που είδαμε στα videos και με τον ψεκασμό στο πρόσωπο φοιτητή που ήταν πεσμένος στο έδαφος, ακίνδυνος.

Ο Γιάννης Αρσακιάν, μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ και μέλος του Συλλόγου των φοιτητών μιλά στο Ράδιο ΜέΡΑ:

Η κυβέρνηση κινείται με χουλιγκανισμό και οπαδισμό. Η επέμβαση της αστυνομίας εντός πανεπιστήμιου, είναι η πιο τρομακτική και δυστοπική στιγμή που έχει βιώσει το ΑΠΘ μετά το 1973. Η εικόνα καθηγητών/τριών να τρέχουν πανικόβλητοι από δακρυγόνα είναι χαρακτηριστική.

Ο Κώστας Ντάσκας,δημοσιογράφος μιλά στο Ράδιο ΜέΡΑ και μας περιγράφει όλα όσα έγιναν στη σημερινή πορεία των Υγειονομικών.

H Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος ΟΕΝΓΕ μιλά στον Κώστας Ντάσκα για τα αιτήματα της σημερινής κινητοποίησης των Υγειονομικών:

O Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος Σωματείου εργαζομένων στον Άγιο Σάββα μιλά στον Κώστα Ντάσκα για τα αιτήματα της σημερινής κινητοποίησης των Υγειονομικών:

Ο Γιάννης Μαραγκουδάκης, πρόεδρος Συλλόγου Νέαρχος –Ιδιοκτητών Σκαφών Αναψυχής Κρήτης μιλά στο Ράδιο για την δρομολογούμενη πώληση του Ενετικού Λιμένα Ηρακλείου σε ιδιώτες:

Δρομολογείται η πώληση του Ενετικού Λιμένα σε ιδιώτες. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός μετώπου μεταξυ συλλόγων και σωματείων για να το εμποδίσουμε. Μπορεί να δημιουργηθεί φορέας διαχείρισης, δημόσιου χαρακτήρα.

Η Καλλιόπη Παναγιωτίδου, μέλος ΔΣ ΣΕΗ μιλά στο Ράδιο ΜέΡΑ:

Υπάρχει σωρεία περιστατικών κακής διαχείρισης από το Υπ. Πολιτισμού. Οι δηλώσεις περί υποκριτικής/υποκρισίας & περί “μαύρων χρημάτων”, είναι πρωτοφανείς από υπουργό. Οι συλλογικές συμβάσεις και η επιβίωση επί πανδημίας είναι εξίσου σημαντικά.

 

H Ιωάννα Κούρτοβικ, δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα, μιλά στο Ράδιο ΜέΡΑ για τις κρίσιμες στιγμές που εκτυλίσσονται για τον απεργό πείνας:

– Οι γιατροί εξήγησαν πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας πλέον ανά πάσα στιγμή μπορεί να πέσει σε κώμα και να υποστεί μη αναστρέψιμες εγκεφαλικές βλάβες. Φοβάμαι πως βρισκόμαστε σε αδιέξοδο. (απόσπασμα που χάθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος)

– Η αίσθηση που δημιουργείται είναι πως ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός είναι συντονισμένος απέναντι σε έναν κρατούμενο δεμένο στο κρεβάτι εντατικής.

– Αποκλείουν τον Δ. Κουφοντίνα από το φωτογραφικό νόμο που οι ίδιοι ψήφισαν. Σύμφωνα με το νόμο, πρέπει να γυρίσει στον Κορυδαλλό, εκεί όπου για χρόνια έχει περάσει στην απομόνωση διαβάζοντας και γράφοντας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο