Ανασκόπηση Εκπομπής

Η Μαρία Καρακίτσου μίλησε στο Ράδιο ΜέΡΑ για τις αντιδράσεις του κόσμου του πολιτισμού για την Λ. Μενδώνη:

Η Λ. Μενδώνη απαξιώνει ολόκληρο τον πολιτισμό. Τα μουσεία, την Ακρόπολη, τα “”αρχαία””. Η επιλογή Λιγνάδη ήταν απ’ ευθείας ανάθεση. Φυσικά και υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική ευθύνη. Σύσσωμος ο κόσμος του πολιτισμού ζητά την παραίτησή της. Καμία απάντηση φυσικά.

Ο Γιώργος Χρανιώτης μίλησε στο Ράδιο ΜέΡΑ για τη διαχείριση του θέματος Λιγνάδη από το Υπουργείο, αλλά και για τον ευρύτερο χώρου του θεάτρου:

Όταν οι φήμες έγιναν τόσες πολλές, όφειλε το Υπουργείο να πάρει μία θέση. Αναμένουμε η κυβέρνηση να δράσει με μεγαλοψυχία & να πει συγγνώμη. Θέλω όταν μεγαλώσει ο γιος μου, να μην υπάρχει καχυποψία για το χώρο του θεάτρου. Παλεύουμε για την εξυγίανσή του.

 

 

O Μιχάλης Κουρουτός, πρόεδρος ΟΙΕΛΕ, μιλά στο Ράδιο ΜέΡΑ:

Είναι δυνατόν να μην γνώριζε ο κ. Μπαμπινιώτης;  Πρέπει να είναι ο μόνος! Είναι δυνατόν να έχει ακόμα αυτήν τη θέση στην Φιλεκπαιδευτική;  Μόνο αν παραιτηθεί θα καθαρίσουν τα Αρσάκεια.

 

 

O Άρης Χατζηστεφάνου μιλά στο Ράδιο ΜέΡΑ για το ζήτημα μεταξύ Facebook και Αυστραλιανής κυβέρνησης, αλλά για το μέλλον της πλατφόρμας:

Στην Αυστραλία η σύγκρουση δεν είναι μεταξύ Facebook & κυβέρνησης, αλλά ανάμεσα σε Facebook & Murdoch. Έχουμε 3 στρατόπεδα: Την πλατφόρμα, τους μονοπωλιακούς μιντιακούς κολοσσούς & τους χρήστες, που μπορούν να “”τρέξουν”” κυβέρνηση μέσω της φωνής τους.

Το Facebook μειώνει το πολιτικό περιεχόμενο για λόγους κερδοφορίας. Η λύση δεν είναι να “σπάσουμε το μονοπωλιακό facebook σε μικρότερες εταιρείες”. Προτείνω την κοινωνικοποίηση αυτών των κολοσσών. Δε μπορεί ένας (ή ένα ΔΣ) να ελέγχει 1 πλατφόρμα 2,5 δις χρηστών.

Ο Βαγγέλης Γέττος περιγράφει τους λόγους που φέρνουν κύμα κινητοποιήσεων στην Κύπρο:

Οι αντιδράσεις που φέρνουν κινητοποιησεις για την κυπριακή κυβέρνηση είναι πολλές. Το σκάνδαλο με το κύκλωμα χρυσών διαβατηρίων, η διαχείριση της πανδημίας, οι αυθαιρεσίες της κυπριακής αρχιεπισκοπής & η δύσκολη καμπή στο κυπριακό δημιουργούν ασφυκτικό πλαίσιο.

Ο Άκης Σακισλόγλου, δημοσιογράφος parallaximag,gr, μιλά στο Ράδιο ΜέΡΑ:

Το άνευ λόγου “τοπικό” lockdown δημιούργησε εκνευρισμό και στη συνέχεια είχαμε fake news για επερχόμενο κέντρο δομής προσφύγων. Ο χρυσαυγιτισμός υπάρχει ακόμα στην κοινωνία μας. Σε κάθε ευκαιρία όπου υπάρχει δυσαρέσκεια εμφανίζονται για να αποκτήσουν δύναμη.

Ο Στέλιος Τσοχατζής χειρουργος, Αντιπρόεδρος ΕΙΝΑΠ Αχαΐας μιλά στο Ράδιο ΜέΡΑ:

Τα νοσοκομεία της Πάτρας, έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία COVID. Έτσι είναι πολλαπλάσια η θνητότητα και η νοσηρότητα από τα ψυχρά περιστατικά από ότι από τον COVID. Και ακόμα δεν έχει επιταχθεί το ιδιωτικό νοσοκομείο της Αχαΐας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο