Ανασκόπηση Εκπομπής

Η Αργυρή Ερωτοκρίτου, γιατρός, μιλά στη Μπούλικα Μιχαλοπούλου για τη σημερινή απεργία και την κατάσταση στα νοσοκομεία αυτή τη στιγμή:

“Στη σημερινή κινητοποίηση, ο υπουργός Υγείας πάλι δεν δέχτηκε να συνομιλήσει μαζί μας. Για το θέμα της πανδημίας, η κυβέρνηση συζητά με όσους επιλέγει, αλλά όχι με τους υγειονομικούς.”

Ο Χρήστος Βαγενάς, οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΠΟΚΠ, μεταφέρει στο Στίγμα της ΜέΡΑς το κλίμα από την κινητοποίηση έξω από το υπ. Εργασίας και μιλά για την τροπολογία του Κ. Χατζηδάκη για τις συντάξεις:

“Με την ιδιωτικοποίηση της έκδοσης των συντάξεων βλέπουμε σε εξέλιξη μια προσπάθεια άλωσης του δημοσίου από κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες.”

Η Ελένη Ξηρογιάννη, μέλος ΔΣ συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, συζητά με τη Μπούλικα Μιχαλοπούλου για τις εξελίξεις στα εργασιακά και την σημερινή κλαδική κινητοποίηση:

“Στον κλάδο μας μετράμε νεκρούς από την πανδημία. Και αντί για μέτρα, όπως τεστ και άμεσο εμβολιασμό, η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος στην ατομική ευθύνη.”

Η Μαρία Μποτωνάκη, μέλος συντονιστικού Κύκλου Επαγγελματιών Εστίασης, μιλά στο Στίγμα της ΜέΡΑς για τα ζητήματα που προκύπτουν από το άνοιγμα της εστίασης:

“Μετά από τρεις αργίες, η κυβέρνηση σκοπεύει να ανοίξει την εστίαση. Να προμηθευτεί ποιος, τι και από πού; Θα ήταν γελοίο, αν δεν ήταν τραγικό. Επίσης, δεν διευκρινίζεται πώς θα αποδοθεί το επίδομα επανεκκίνησης.”

Ο Δημήτρης Χατζηστέλιος, κάτοικος Βύρωνα, μιλά στο Στίγμα της ΜέΡΑς για την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του λόφου Κοπανά:

“Με πρόσφατη απόφαση του Εφετείου, κινδυνεύει ο δασικός χαρακτήρας του Λόφου Κοπανά υπέρ ιδιωτών. Είναι η περιοχή των Θεάτρων των Βράχων, σημαντικό πολιτιστικό και αθλητικό κέντρο τριών όμορων δήμων.”

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Skip to content