Ανασκόπηση Εκπομπής

Η Δάφνη Κατσίμπα, πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης, μιλά στο Ράδιο ΜέΡΑ για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο σύστημα Υγείας:

Επιτυχής αντιμετώπιση της πανδημίας γίνεται μόνο με συστηματική ιχνηλάτηση εκ μέρους της πολιτείας με συνεχή και επαναλαμβανόμενα τεστ, έλεγχος τήρησης των μέτρων στους χώρους εργασίας, περισσότερα δρομολόγια μέσων μαζικής μεταφοράς για αποφυγή συνωστισμού και μικρότερες τάξεις στα σχολεία. Τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει. Το lockdown που εφαρμόζουμε δεν έχει κανένα αποτέλεσμα.

Ο Αδάμος Ζαχαριάδης, ανταποκριτής του κυπριακού πρακτορείου ειδήσεων, μιλά στην εκπομπή Το Στίγμα της ΜέΡΑς και την Μπούλικα Μιχαλοπούλου για όλα όσα είδαμε στη διαμάχη Δένδια:

Η on camera διαμάχη Δένδια-Τσαβούσογλου αποδεικνύει ότι υπάρχουν πολλά σημεία τριβής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Ο διάλογος όμως είναι η μόνη λύση.

Ο Αντώνης Στεργιώτης, πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, φέρνει στο φως τις σκιές της σχέσης ΟΠΑΠ και της επιτροπής:

Ο ΟΠΑΠ όχι μόνο γνώριζε την ατζέντα των θεμάτων που συζητούσε η Επιτροπή Παιγνίων, αλλά έστελνε και επιστολές όπου προειδοποιούσε να μην προχωρήσουμε σε καμία αλλαγή των κανονισμών.

H Σοφία Θεοτοκά, φοιτήτρια Νομικής. μέλος Αριστερής Ενότητας, μας μιλά για την πρωτοβουλία “αντι-μαθήματα”:

Τα αντι-μαθήματα έχουν μια διττή στόχευση: από τη μία να αναδείξουμε ότι δεν αντέχουμε τη συνέχιση των μαθημάτων πίσω από μια οθόνη και από την άλλη να αποδείξουμε ότι το Πανεπιστήμιο είναι χώρος δημιουργίας και όχι αστυνομοκρατίας.

Η Ελένη Τσερεζόλε, δημοσιογράφος, μας περιγράφει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το νέο νόμο της καθολικής ασφάλειας:

Σύσσωμη η αντιπολίτευση στη Γαλλία θα καταγγείλει το νέο νόμο για την καθολική ασφάλεια στο Συνταγματικό Δικαστήριο. Όχι μόνο ποινικοποιεί τη μετάδοση εικόνων αστυνομικών, αλλά επίσης μεταθέτει αστυνομικά καθήκοντα σε ιδιωτικές εταιρείες security.

Ο Θοδωρής Χορόζογλου, μέλος των κινήσεων κατοίκων για τον Υμηττό μιλά στο Ράδιο ΜέΡΑ:

Πολίτες και συλλογικότητες αγωνίζονται για την απομάκρυνση του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης του ΑΔΜΗΕ από τον Υμηττό. Εκδήλωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 18/4 στις 11.00 (Λ. Αργυρουπόλεως & Λ. Ηρώων Πολυτεχνείου)

H Μαρία Καρακίτσου, μέλος ΚΕ ΜέΡΑ2 μιλά στο Ράδιο ΜέΡΑ:

Εκδήλωση του ΜέΡΑ25 για τις έμφυλες διακρίσεις στην εργασία, στην οικογένεια, τα ΜΜΕ. Σήμερα στις 20.00, ζωντανά από το κανάλι του ΜέΡΑ25 στο youtube.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Skip to content