Ανασκόπηση Εκπομπής

Ο Δημήτρης Μέρκος, γραμματέας του συλλόγου εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων, μας μιλά για το νέο Νομοσχέδιο Βορίδη που έρχεται στη Βουλή και αφορά την ΑΑΔΕ:

Αντιμετωπίζουμε μία γενικευμένη κοινωνική απαξίωση της εργασίας μας με τις ευλογίες των ΜΜΕ. Ταυτόχρονα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων υπολείπεται γνώσης, ελέγχου και εμπειρίας. Το ΝΣ του Βορίδη, είναι ένα εργασιακό μόρφωμα ανισοτήτων και αδιαφάνειας.

 

Ο Μάριος Κρητικός, μέλος Γενικού Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ, μας μιλά για τις νέες εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο τομέα που προωθεί η κυβέρνηση:

Βλέπουμε την εφαρμογή της μείωσης των μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων και αύξηση των συμβασιούχων. Η λειτουργία του δημοσίου γίνεται με ηρωικές προσπάθειες και υπερβάσεις από τη μεριά των εργαζομένων.

Η Τόνια Κατερίνη, μέλος Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των Πλειστηριασμών, μιλά στο Ράδιο ΜέΡΑ: 

Ο νέος πτωχευτικός καταργεί κάθε προστασία πρώτης κατοικίας. Εν μέσω πανδημίας ανακοίνωσαν 25000 πλειστηριασμούς. Όσοι έχουν δυσκολίες, πρέπει να κινητοποιηθούν και να ζητήσουν υποστήριξη. Μόνο αν ενωθούμε κινηματικά, μπορούμε να πιέσουμε την τράπεζα να βρει βιώσιμη λύση.

Ο Νίκος Κογιουμτσής, α’ αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, μιλά στο Ράδιο Μέρα: 

Η μόνη βιώσιμη λύση για την επόμενη μέρα ειναι το κούρεμα του βουνού χρεών που δημιουργήθηκε στην πανδημία. 

Ο Δημήτρης Βουζουναράς, μέλος Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Κορίνθου, μιλά στο Ράδιο ΜέΡΑ για την κατάσταση των προσφύγων που έμειναν άστεγοι στην Κόρινθο:

Είναι κυβερνητική απόφαση η απάνθρωπη διαχείριση μεταναστών που μένουν άστεγοι στην Κόρινθο. 250 παιδιά και γονείς μένουν στο δρόμο χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Εικόνες εγκατάλειψης εν μέσω χονιά. Η κυβέρνηση προσπαθεί να φτιάξει μία ανεξέλεγκτη κατάσταση.

 

O Βασίλης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, μιλά στο Ράδιο ΜέΡΑ:

Οι παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών συνεχίζονται κανονικά τόσο στο Αιγαίο, όσο και στη χερσαία χώρα. Έχουμε καταγγείλει στον ΟΗΕ τα περιστατικά.

 

Ο Βασίλης Κεφαλάς, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης, μιλά στο Ράδιο ΜέΡΑ:

Είναι αυτονόητο ότι προέχει η σωματική μας ακεραιότητα. Ο νομος λέει πως η επιχείρηση που δεν λειτουργεί λόγω καιρικών συνθηκών, καταβάλλει κανονικά τη μισθοδοσία. Βέβαια, η κλοπή δώρων & αναστολών είναι κανονικότητα, εν γνώσει της κυβέρνησης

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο