Ανασκόπηση Εκπομπής

Ο Άκης Σωτηρόπουλος, μέλος ΓΣ ΑΔΕΔΥ, μιλά στο Στίγμα της ΜέΡΑς για την αυριανή πανελλαδική πανεργατική απεργία:

“Η συμμετοχή στην αυριανή απεργία κόντρα στο νομοθετικό έκτρωμα για τα εργασιακά πρέπει να είναι παλλαϊκή. Χτυπάει το σκληρό πυρήνα των δικαιωμάτων των εργαζομένων.”

Η Δάφνη Κατσίμπα, πρόεδρος της ΕΝΙΘ, συνομιλεί με τη Μπούλικα Μιχαλοπούλου για την πληττόμενη δημόσια υγεία και την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση:

“Επαληθεύονται οι διαπιστώσεις μας ότι η κυβέρνηση δεν προχωρά στη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας γιατί σκοπεύει να ιδιωτικοποιήσει μέρος του ΕΣΥ.”

Ο Γιάννης Αναγνωσταράς, μέλος ΔΣ ΔΟΕ, για τις συγχωνεύσεις σχολείων που εξαγγέλθηκαν, αλλά και την αυριανή απεργία:

“Με το ρεαλισμό των ονείρων και των αναγκών μας, από αύριο όλοι στους δρόμους για να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που επέρχεται με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά.“

Η Γεωργία Παρλαπάνου, καθαρίστρια στην ΑΑΔΕ, για τη χθεσινή εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για τις συμβάσεις:

“Δόθηκε αναβολή στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για τις συμβάσεις εργασίας μας και θα συζητηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου. Τουλάχιστον μέχρι τότε κρατάμε τις θέσεις εργασίας μας.”

Ο Μάκης Τσεκούρας, από το σωματείο εργαζομένων στην Praktiker Hellas, για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη και την αυριανή απεργία:

“Διάβασα προσεκτικά τις 26 σελίδες του νομοσχεδίου Χατζηδάκη με σκοπό να βρω έστω ένα θετικό σημείο. Τίποτα απολύτως. Είναι κατάπτυστο από την αρχή μέχρι το τέλος.”

Η δημοσιογράφος και μέλος ΔΣ ΕΣΗΕΑ, Ματίνα Παπαχριστούδη, για την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση και την κατάσταση στα ΜΜΕ:

“Το νομοσχέδιο για τα εργασιακά χτυπάει ανελέητα και το δημοσιογραφικό κόσμο, αφού αυτή τη στιγμή που δεν υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας.”

Ο Κώστας Μαρματάκης, συντονιστής ΟΕΣΚΕ του ΜέΡΑ25, για τη σημερινή παρέμβαση για αποτροπή πλειστηριασμού:

“Δεν ολοκληρώθηκε σήμερα ο πλειστηριασμός σπιτιού άπορου συμπολίτη μας από την Πειραιώς. Όμως ο αγώνας δεν σταματά, αφού η λαίλαπα των πλειστηριασμών που ξεκίνησε με την προηγούμενη κυβέρνηση συνεχίζεται αμείωτη.”

O Χρήστος Αβραμίδης, δημοσιογράφος μας μιλά για το συμβάν με τον πρύτανη του ΑΠΘ να ζητά ονόματα φοιτητών για να τα παραδώσει στην Ασφάλεια, αλλά και όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ώρες στο ΑΠΘ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο