Ανασκόπηση Εκπομπής

Ο Στέφανος Πράσσος, πρώην πρόεδρος Συνδικάτου εργαζομένων στην ενέργεια Ή Εργατική Αλληλεγγύη Και νυν περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της “Αριστερής Συμπόρευσης” στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας Στέφανος Πράσσος, για την εμφάνιση του φαινομένου των αυταναφλέξεων στα μη περιβαλλοντικά αποκατεστημένα ορυχεία και την έλλειψη προοπτικής ουσιαστική παρέμβασης από τη ΔΕΗ και την πολιτεία.

Η εγκατάλειψη των ορυχείων στη Δυτική Μακεδονία είναι ένα οικολογικό και κοινωνικό έγκλημα. Η ΔΕΗ κατέστρεψε την περιοχή και τώρα θέλει να τα αφήσει έτσι. Μαζί και ο Πρωθυπουργός, που το “παίζει” και οικολόγος. Ταυτόχρονα, καταστρέφουν και δάση για να κάνουν φωτοβολταϊκά.

Ο Πάνος Παπανικολάου, Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, μιλά για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας:

Το υπουργείο Υγείας – ο ΜΕΓΑΣ προωθητής του αντιεμβολιασμού- επιβεβαίωσε πανηγυρικά όσα λέγαμε: Άνω των 95% των υγειονομικών είναι εμβολιασμένοι, στα υψηλότερα ποσοστά της Ευρώπης. Η κυβέρνηση απλώς ήθελε να καλύψει τις ελλείψης της, μεταθέτοντας την ευθύνη στους υγειονομικούς.

Την προηγούμενη χρονιά είχαμε μαύρο ρεκόρ στο ποσοστό θνητότητας. Σειρά κυβερνητικών αποφάσεων και επιλογών οδήγησαν σε θανάτους ασθενών που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Για αυτό το λόγο έχουμε προσφύγει στη Δικαιοσύνη για περαιτέρω διερεύνηση.

Ο Γιώργης Χρήστου, δημοσιογράφος στο ergasianet, μιλά στο Ράδιο ΜέΡΑ για το κύμα αυξήσεων σε 500+ προϊόντα πρώτης κατανάλωσης:

To επόμενο διάστημα θα πληγούν ακόμα περισσότερο οι μικρομεσαίοι με τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων. Η κυβέρνηση κοιτάζει απλά να προστατεύσει τον Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, με την κατακραυγή που έρχεται…

H Φωτεινή Μπακαδήμα, βουλεύτρια Β’ Πειραιώς του ΜέΡΑ25, μιλά στο Ράδιο ΜέΡΑ για τις τελευταίες εξελίξεις στη Βραζιλία:

Υπάρχει έντονη ανησυχία πως θα πραγματοποιηθεί πραξικόπημα στη Βραζιλία αύριο. Η προγραμματισμένη πορεία του Μπολσονάρο, στρέφεται ενάντια στο Κονγκρέσο και το Ανώτατο Δικαστήριο. Για αυτό το λόγο 117 προσωπικότητες του πλανήτη σημαίνουν συναγερμό με επιστολή τους.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο