Ανασκόπηση Εκπομπής

Το Diem25​ έχει σήμερα γενέθλια. Γιορτάζουμε διαδικτυακά, γιατί η πανδημία δεν μας επιτρέπει να το κάνουμε με άλλο τρόπο, θυμούμενοι πως οι λόγοι που μας έφεραν μαζί είναι καθόλα επίκαιροι. Και θα παραμείνουν επίκαιροι μέχρι να αλλάξουν οι συνθήκες για τους πολλούς.

Η Φωτεινή Μπακαδήμα, βουλεύτρια Β’ Πειραιώς του #ΜέΡΑ25 μίλησε στο Ράδιο ΜέΡΑ για την επέτειο ίδρυσης του #DiEM25.

“Αυτό που χρειάζεται είναι ένας ανασχεδιασμός στο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, χωρίς μικροκομματικές λογικές. Η ελάχιστη βάση εισαγωγής είναι τρόπος να μετακυλήσει η κυβέρνηση την ευθύνη για το κλείσιμο τμημάτων στους φοιτητές”

Ο Πέτρος Λάμψας, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μίλησε στο Ράδιο ΜέΡΑ, για το νομοσχέδιο Κεραμέως

Έχουμε χάσει εντελώς την αξιοπιστία μας, είναι τραγικό. Δεν αφορά μόνο έναν κλάδο που πλήττεται, αφορά την ίδια την ποιότητα της Δημοκρατίας. Αν δεν υπάρχει στοιχειωδώς αντικειμενική ενημέρωση, αν κρύβονται ειδήσεις, η Δημοκρατία έχει πρόβλημα.

Ο Γ. Παντελάκης, Δημοσιογράφος, μίλησε στο Ράδιο ΜέΡΑ

“Οι ρυθμοί των εμβολιασμών είναι πολύ αργοί. Αν δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το εμβόλιο σαν δημόσιο αγαθό, φανταστείτε τι συμβαίνει με τα υπόλοιπα”

Ο Μ. Ρίζος,  Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων, Αττικό μίλησε στο Ράδιο ΜέΡΑ:

“Το εκπαιδευτικό κίνημα πρότεινε από τον Μάιο να προσληφθεί προσωπικό για να έχουμε περισσότερα ανοιχτά τμήματα και ασφαλή σχολεία. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που για τόσο μεγάλο διάστημα έχει κρατήσει τα σχολεία κλειστά”

Η Α. Φατούρου, Γραμματέας ΔΣ, Α’ ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας μίλησε στο Ράδιο ΜέΡΑ:

“Η τηλεκπαίδευση πλήττει ανεπανόρθωτα τα δικαιώματα των παιδιών μας και τις κοινωνικές τους σχέσεις. Όταν οι εκπαιδευτικοί δικαίως ζητούσαν ανοιχτά σχολεία με μικρότερα τμήματα, η Αμοργός αυτό το είχε”

Η Ελευθερία Ψυχογιού, δημοτική σύμβουλος Αμοργού και πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, μίλησε στο Ράδιο ΜέΡΑ:

“Υπεγράφη αιφνίδια η αναθεωρημένη σύμβαση με την Ελληνικός Χρυσός. Η σύμβαση δεν έχει δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα. Μέχρι στιγμής η εταιρεία έχει ξεριζώσει ένα ολόκληρο δάσος στις Σκουριές και στέλνει συμπυκνώματα σιδήρου προς το εξωτερικό, αφορολόγητα”

Η Σταυρούλα Πουλημένου, δημοσιογράφος, μιλά στο Ράδιο ΜέΡΑ για τη σύμβαση του ελληνικού κράτους με την Ελληνικός Χρυσός:

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο