Ανασκόπηση Εκπομπής

Ο Αντώνης Καραβάς, ιατρός παθολόγος στο Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης, για την εγκληματική διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, για τις ΜΕΘ και για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που έχει αποδομήσει η κυβέρνηση, ενώ θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο στον εμβολιασμό του πληθυσμού. Επίσης, μιλά, ως μέλος της παράταξης Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή (ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ), για την πρόσκληση αγωνιστικής σύσκεψης, που έχουν απευθύνει, σε εργατικά σωματεία, κινήσεις, συλλογικότητες και παρατάξεις του μαχόμενου, ταξικού κινήματος σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, για την Κυριακή 12/12 και ώρα 11πμ., στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15Α, Σύνταγμα).

Ο Γιάννης Τόλιος, δρ οικονομολόγος, για τον Προϋπολογισμό 2022, ο οποίος, όπως σημειώνει, «δεν φέρνει απολύτως κανένα ελπιδοφόρο μήνυμα αλλαγής των κατευθύνσεων της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής, καθώς διαιωνίζει τις ανισότητες και θα διευρύνει τη λαϊκή δυσαρέσκεια». Μιλά για τα μέτρα και τις ρυθμίσεις «που εντείνουν την άνιση διανομή και αναδιανομή εισοδήματος, την ώρα που ενισχύονται ποικιλοτρόπως τα κέρδη κυρίως των μεγάλων επιχειρήσεων και πολυεθνικών ομίλων». Υπάρχει εναλλακτική απάντηση και ποια είναι; Τι απαντά.

Ο Κυριάκος Μπάνος, από την Επιτροπή Συμβασιούχων Covid-19 Δήμου Αθήνας, για τις επικείμενες απολύσεις τους στο τέλος του χρόνου (400 τον αριθμό στην Αθήνα, 2.500 στο σύνολο των ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού). Μιλά για το ψήφισμα που έχουν καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας, ζητώντας παράταση των συμβάσεών τους και να τους αναγνωριστεί ότι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες «αποτελούν αναγκαίο προσωπικό για την λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών». Επίσης, για τη συγκέντρωση που έχουν προγραμματίσει, στις 13/12 και ώρα 3μμ., κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. Αθήνας. Πώς το τους αντιμετωπίζουν η κυβέρνηση και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης; Τι ψευδώς επικαλούνται;

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο