Γ. Βαρουφάκης: Μας εγκαλούν για το ΔΗΜΗΤΡΑ μόνο όσοι απαιτούν από κάθε κυβέρνηση να μην κάνει τα ελάχιστα που απαιτεί η βιωσιμότητα της Ελλάδας

News
23 Απρ, 2023

Σημεία ομιλίας του Γραμματέα ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη
στην Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος

Εδώ χτίζεται η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ χτίζεται εδώ με τις εκλογές απλά ως εκκολαπτήριο, ως θερμοκοιτίδα.

Δείξαμε τι σημαίνει ανιδιοτέλεια, παραμερισμός του “εγώ”. Δεν μιλάμε απλά για είσοδο στη Βουλή με πολύ περισσότερους βουλευτές και βουλεύτριες.

Μιλάμε για τη δημιουργία της ΑΝΥΠΑΚΟΥΗΣ, ΑΝΕΝΔΟΤΗΣ, ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΟΥΣ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

Κλείνουμε σήμερα τα ενωτικά μας ψηφοδέλτια. Το Ψηφοδέλτιο Επικρατείας δίνει τον τόνο. Είναι ωραίες μέρες. Τα μηνύματα από όλη τη χώρα είναι συγκλονιστικά προς το παρόν, από τη Ρόδο, τη Θεσσαλονίκη και τη Νέα Σμύρνη.

Χτίζεται η μεγάλη αγωνιστική Αριστερά που έλειπε σε αυτό τον τόπο.

Για αυτό βλέπουμε, πως ξανά ξεκίνησε η μαύρη προπαγάνδα και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση, που είναι απόδειξη ότι πάμε καλά.

Χαμογελάμε επειδή ξέρουμε ότι στόχος τους είναι το Κόμμα που τους Απειλεί: Η Παράταξη ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη που δεν φοβάται να τους κατονομάσει:

Η ΔΕΔΔΗΕ δόθηκε στη Macquarie που έχει μακρά παράδοση στη λεηλασία. Αυτοί έχουν τη ΔΕΔΔΗΕ μας που θα πάει την μοναδιαία πάγια χρέωση από 52 λεπτά σε 4,434, δηλαδή 752% πάνω!

Ενώ κι όσον αφορά τα ΦΑΝΤΣ, έχουμε την Intrum Hellas που έχει 113% κέρδη πάνω πάνω και τη doValue Greece με 237% πάνω σε σχέση με το 2020 την ώρα που άλλα 700.000 ματωμένα ακίνητα προστίθενται στα ήδη 1,5 εκ. ακίνητα της.

Ποιες ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ;

Ποιο ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ;

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΒΑΘΜΙΔΑΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ: Τσακώνονται για το ποιος θα τη φέρει για την εμβάθυνση της Χρεοδουλοπαροικίας!

Ετοιμαστείτε για ακόμα χειρότερη, πιο επιθετική κινδυνολογία για fake news που θα έκαναν και τον Τραμπ να κοκκινίσει.

Κάποτε, πάγια Στρατηγική Φίμωσης όποιου μιλούσε για Αλλαγή, Πάγια Κινδυνολογία: «Λαέ είναι κομμουνιστές που θα σας πάρουν τα σπίτια».

Τώρα που τα σπίτια τα παίρνουν οι δικοί τους τραπεζίτες, τα δικά τους φαντς, σταμάτησαν να μιλάνε για σπίτια και επιδίδονται σε Νέα Κινδυνολογία: «Λαέ, θα σου κλείσουν τις τράπεζες» τολμάνε να πουν -ποιοί;- εκείνοι που, όταν γίναμε κυβέρνηση, έκαναν τα πάντα να κλείσουν τις τράπεζες:

Ξεκίνησαν bank run παρέα με τον Στουρνάρα, συμβούλευαν τον κόσμο να τραβήξει τις καταθέσεις του από τις τράπεζες και παρακαλούσαν τον Ντράγκι να μας κλείσει τις τράπεζες για να πέσει μια κυβέρνηση που είπε, έστω και για λίγο, ΟΧΙ στην κατάργηση του ΕΚΑΣ, στην ιδιωτικοποίηση των πάντων, στον 24% ΦΠΑ και στις προπληρωμές φόρων.

«Λαέ θα χάσεις τα ευρώ που έχεις καταθέσει στις τράπεζες». «Θα χάσεις τις καταθέσεις σου» τολμάνε να πουν, Ποιοί; Εκείνοι που ανάγκασαν το λαό να ξοδέψει ό,τι καταθέσεις είχε για να ζήσει, τον λαό που βλέπει την εφορία να κατάσχει τις λιγοστές οικονομίες του μέσα από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς;

Δεν παραξενευόμαστε βέβαια!

Το 1981, η Δεξιά ούρλιαζε πως ο Ανδρέας Παπανδρέου, ως Νέος Χότζα, θα μας έκανε Αλβανία.

Το 2015, Δεξιά και το συνθηκολογημένο ΠΑΣΟΚ ούρλιαζαν ότι ο τότε ΣΥΡΙΖΑ θα μας έκανε Βενεζουέλα.

Σήμερα, οι ίδιοι ουρλιάζουν ότι το ΜέΡΑ25 έρχεται για να μας βγάλει από το ευρώ, από την Ευρώπη, από τον πολιτισμένο κόσμο, από τον γαλαξία.

Φαίνεται πως κάτι καλό έχουμε κάνει για να λένε τέτοιες ανοησίες.

Πως ονοματίζοντας στη Βουλή τους ολιγάρχες που κινούν τα νήματά τους, εξηγώντας τις κομπίνες τους με τρόπο που κατανοούν οι πολίτες και, παράλληλα, καταθέτοντας άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις στα δεινά που εκείνοι έφεραν αποτελούμε κίνδυνο για τη Δεξιά.

Το ψέμα βέβαια δεν σταματά στα σύνορα της επίσημης Δεξιάς, κύκλοι ΣΥΡΙΖΑ που ρέπουν πιο έντονα προς το ΠΑΣΟΚ -το οποίο αν βλέπει ο Ανδρέας Παπανδρέου από ψηλά θα καταράσσεται κάθε μέρα-: παίζει με τη δραχμή το ΜέΡΑ25;

Δεν θα τους αφήσουμε να αποπροσανατολίσουν ούτε τα στελέχη μας, ούτε το εκλογικό σώμα.

Διότι τα κύρια ερωτήματα είναι:

Είναι βιώσιμη ηΕλλάδα χωρίς ανατροπή των μνημονιακών δεσμεύσεων;

Ποιο κόστος είναι μεγαλύτερο; ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ που θα μας αφήσει τις τράπεζες ανοιχτές -γι’ αυτούς που έχουν λεφτά και δεν είναι πάρα πολλοί- και σίγουρη ερημοποίηση ή ΡΗΞΗ και πιθανότητα πραγματικής ανάπτυξης για τους πολλούς;

Το διακύβευμα για το μέλλον αυτής της χώρας είναι αυτό.

Πάγια Στρατηγική Κατάργησης της Ελληνικής Δημοκρατίας, ως κυρίαρχης χώρας-μέλους της ΕΕ. Πάγια Στρατηγική Δημιουργίας και Επέκτασης της Χρεοδουλοπαροικίας η Ελλάς, έχει δύο βήματα:

Βήμα 1ο: Καλλιέργεια κλίματος ότι Εκδίωξη από το Ευρώ ισοδυναμεί με Εκδίωξη από την ΕΕ και Εθνική Καταστροφή.

Βήμα 2ο: Απάντηση-Κασέτα «θα μας διώξουν από το €» κάθε φορά που προτείνουμε τα ελάχιστα που πρέπει και μπορούν να γίνουν εντός της ΕΕ ώστε η κοινωνία-οικονομία να γίνει βιώσιμη, τα οποία συγκρούονται με τα συμφέροντας της ολιγαρχίας.

Αποτέλεσμα;

Τίθεται εκτός δημόσιου διαλόγου κάθε πολιτική που καταργεί την λεηλασία της πλειοψηφίας, που τερματίζει την αισχροκέρδεια και που εμποδίζει την λεηλασία ιδιωτών και κράτους.

Επιστρατεύουν από το 2010 επτά μεγάλα ψέματα:

Αν λέμε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ: Οι καταθέσεις είναι εξασφαλισμένες κι οι τράπεζες ασφαλείς. Δεν είναι! Και δεν υπάρχει καμία προετοιμασία για να γίνουν ασφαλείς. Ο μόνος τρόπος να γίνουν ασφαλείς είναι καταργηθεί το μονοπώλιο που έχουν οι τράπεζες στο σύστημα πληρωμών και αποταμιεύσεων με ψηφιακούς λογαριασμούς απόλυτης ασφάλειας από την Κεντρική μας Τράπεζα. Αυτό σημαίνει η ανατίναξη του τραπεζικού συστήματος.

Η ανάπτυξη προχωρά επειδή η Ρήξη αποφεύχθηκε το 2015, άρα το ΜέΡΑ25 είμαστε απειλή στην ανάκαμψη αυτή. Ποια ανάπτυξη;

Αν βγούμε από το ευρώ, θα βγούμε αυτόματα από την ΕΕ. Το ΜέΡΑ25 θέλει να βγούμε από το ευρώ. Το ΜέΡΑ25 θέλει να μας βγάλει από την ΕΕ.

Οι πολιτικές του ΜέΡΑ25 θα φέρουν κλείσιμο τραπεζών. Τις τράπεζες βέβαια τις έκλεισε ο Ντράγκι το 2015!

Μιλάτε για ανατίναξη των τραπεζών, όχι του τραπεζικού μονοπωλίου στις συναλλαγές μας.

Προτείνετε παράλληλο νόμισμα, το οποίο ήταν ιδέα του Σόιμπλε.

Πληρωμές με IOU, αυτοί που τα ονόμασαν voucher και κατάντησαν τους έλληνες να ζουν με αυτά.

Κι έρχομαι στο σύστημα ΔΗΜΗΤΡΑ και την ξεκάθαρη θέση μας που τα τρολς της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού κάνουν ότι μόλις ανακάλυψαν κι ας το έχουμε καταθέσει ως Σχέδιο Νόμου από τον Δεκέμβριο του 2020.

Τους ευχαριστούμε για την διαφήμιση μετά από τόσα χρόνια που δεν βγάζουν κιχ για τον ΟΔΥΣΣΕΑ, τη ΔΗΜΗΤΡΑ, την ΑΘΗΝΑ. Βγήκε τώρα ο “ελεύθερος ρύπος” να το διαφημίσει. Ακόμα κι έτσι, καλό είναι.

Το σύστημα ΔΗΜΗΤΡΑ είναι απαραίτητο εργαλείο. Είναι ένα δημόσιο σύστημα δωρεάν ψηφιακών συναλλαγών, ανεξάρτητο από τις τράπεζες και την ΕΚΤ, για χρήση εντός του ευρώ.

Θα έπρεπε να το έχει κι η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία.

Σε περίπτωση τραπεζικής κρίσης, το σύστημα ΔΗΜΗΤΡΑ θα μειώσει το κόστος της κρίσης θα είναι εργαλείο που σήμερα η χώρα δεν διαθέτει.

Σε περίπτωση που χρειαστεί να δημιουργηθεί εγχώριο χρήμα, το σύστημα ΔΗΜΗΤΡΑ θα αποτελέσει τη βάση του νέου εθνικού νομίσματος.

Ουρλιαχτά από αυτούς: «Θέλουν να κλείσουν τις τράπεζες!» Σαν να σου λέει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κι εσύ να τον κατηγορείς ότι θέλει πόλεμο.

Μας εγκαλούν για το ΔΗΜΗΤΡΑ μόνο όσοι απαιτούν από κάθε κυβέρνηση να μην κάνει τα ελάχιστα που απαιτεί η βιωσιμότητα της Ελλάδας.

Μας εγκαλούν το ΔΗΜΗΤΡΑ μόνο όσοι απαιτούν από κάθε κυβέρνηση να συνθηκολογεί σε κάθε ποταπή απαίτηση των φαντς και της τρόικας.

Είμαστε περήφανοι που όχι μόνο τιμούμε το «ΟΧΙ» αλλά και που σχεδιάσαμε ένα τεχνοκρατικά άρτιο ψηφιακό σύστημα-εργαλείο υπέρ του λαού.

Η ουσία του ΔΗΜΗΤΡΑ:

Σύστημα που δίνει βαθμούς ελευθερίας εντός του ευρώ και καταργεί το τραπεζικό μονοπώλιο στις συναλλαγές/πληρωμές άρα

Μειώνει το κόστος μιας τραπεζικής κρίσης τυχαίας ή σχεδιασμένης από την τρόικα και

Μπορεί, αν χρειαστεί, να γίνει η βάση για εθνικό νόμισμα.

Όταν σας λένε: Μα είναι δυνατόν να σχεδιάζετε εθνικό νόμισμα, να τους απαντάτε ερωτώντας τους:

Είναι δυνατόν να μην έχουμε τέτοιο σχέδιο;

Είναι δυνατόν να μην έχουμε σχέδιο για να συνεχίζουν απρόσκοπτα οι συναλλαγές αν οι τράπεζες πάθουν Credit Suisse ή σε περίπτωση που το ευρώ διαλυθεί ή που η ΕΚΤ τραβήξει την ρευστότητα για να συνεχιστεί η λεηλασία στο διηνεκές;

Είναι σαν να κατηγορείται Υπουργός Άμυνας ότι σχεδιάζει πόλεμο επειδή τόλμησε να έχει σχέδιο αποτροπής ξένης εισβολής και σχέδιο αντίστασης σε περίπτωση που εισβάλλουν ξένα στρατεύματα.

Δεν κάνουμε τίποτα διαφορετικό. ‘Όπως θα απαιτούσα από τον Υπουργό Άμυνας μου να είναι προετοιμασμένος για να αποτρέψει μια εισβολή, έτσι θα απαιτήσω από το Υπουργείο Οικονομικών να είναι προετοιμασμένο σε περίπτωση οικονομικού πολέμου.

Σε ζητήματα άμυνας είτε απέναντι σε ΤΑΝΚΣ είτε απέναντι σε ΦΑΝΤΣ δεν υπάρχουν ταμπού. Απαιτείται αμυντικό σχέδιο.

Ρωτήστε τους: «Πιστεύετε ότι το Βερολίνο δεν έχει ανάλογο σχέδιο;»

Πείτε τους: Όποιος δεν το έχει πρέπει να εγκαλείται ΟΧΙ εκείνος που το έχει.

Ρωτήστε τους: Υπάρχει κάτι για το οποίο εσείς θα λέγατε ΟΧΙ στην τρόικα; Θα βάζατε βέτο; Που θα νομοθετούσατε χωρίς άδεια των Βρυξελλών αν ήταν απαραίτητο για να ερημοποιηθεί η χώρα;

Ο κ. Μητσοτάκης βάζει βέτο μόνο για τα συμφέροντα των εφοπλιστών που μεταφέρουν το πετρέλαιο του κ. Πούτιν.

Η πίεση όμως αυτή γενικά πάει προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό ζητάει η ολιγαρχία, να βγουν και να πουν ότι δεν θα συνεργαστούν μαζί μας, αλλά έτσι κι αλλιώς η ρήξη μας μαζί τους είναι οριστική. Αυτό είναι ένα εσωτερικό πρόβλημα τους που δεν μας αφορά.

Μας αφορά όμως όταν μας κάνουν μάθημα για το τι εστί λαϊκή βούληση αυτοί που πέταξαν στα σκουπίδια το 62% το βράδυ του δημοψηφίσματος.

Και μας λένε ξανακάντε μας Κυβέρνηση για να μην κάνουμε αυτά που θέλει ο κόσμος. Δεν σφάξανε. Γι’ αυτό θα σας μαυρίσουμε όλους.

Κλείνοντας,

Όσον αφορά τον Διεθνισμό-Ευρωπαϊσμό και το ευρωπαϊκό προφίλ του ΜέΡΑ25, κανένας δεν θα μας κάνει μάθημα σε αυτό κι δεν μπορεί να μας λέει πάτε κόντρα στην Ευρώπη.

Ποια είναι η Ευρώπη; Ο Μέτερνιχ ή οι Φιλέλληνες; Η Τρόικα ή οι χιλιάδες διαδηλωτές που περικύκλωσαν την ΕΚΤ κατά την 7η Φεβρουαρίου 2015, στο 1ο μου Eurogroup. Γι’ αυτήν την Ευρώπη εμείς κάνουμε Ρήξη κόντρα σε εκείνους που την καταστρέφουν.

Ναι, η Ευρώπη των Καρτέλ δεν μεταρρυθμίζεται, δεν εκπολιτίζεται, δεν μετασχηματίζεται μέσα από τους θεσμούς της.

Δημιούργησαν ένα ΕΥΡΩ σαν πολυκατοικία χωρίς παράθυρα ή έξοδο κινδύνου και μετά τραπεζίτες και ολιγάρχες, από τα ρετιρέ, έβαλαν φωτιά στα κάτω διαμερίσματα, τα λαϊκά. Εμείς και θα πασχίσουμε να σβήσουμε και θα γκρεμίσουμε μέρος του τοίχου για να φτιάξουμε έξοδο κινδύνου (ΔΗΜΗΤΡΑ) σε περίπτωση του οι του ρετιρέ συνεχίσουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά και, ναι, αν η φωτιά δεν σβήνει, θα βγούμε!

Δεν θέλουμε τη ΔΡΑΧΜΗ.

Αλλά δεν θα θυσιάσουμε το μέλλον για ένα ευρώ που το χρησιμοποιούν για να πετύχουν εκείνο που απέτυχε η Βέρμαχτ.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να φύγουμε από την ΕΕ, ποτέ.

Δεν θα φύγουμε από την ΕΕ, να φύγουν αυτοί!

Αν μας πουν ερημοποίηση ή εκτός ευρώ υπάρχει πατριώτης που να προτιμά το ευρώ;

Ευρωπαϊσμός, όπως και ο πατριωτισμός -που ξέρουμε στην Αριστερά τι σημαίνει-, θέλουν σύγκρουση με την ολιγαρχία που εξουσιάζει την Ευρώπη.

Γιατί αυτοί στο όνομα της Ευρώπης διχάζουν τους Ευρωπαίους.

Στο όνομα της Ευρώπης διχάζουν τους Έλληνες σπίτια από πλειστηριασμούς που αγοράζουν άνθρωποι με μεγάλες θυσίες για να βάλουν στέγη πάνω από τα κεφάλια των δικών τους.

Εμείς είμαστε η Ευρώπη, το DiEM25 δείχνει το δρόμο προς τον αγωνιστικό, διεθνιστικό, πατριωτικό ευρωπαϊσμό. Αυτή τη στιγμή στη Βρέμη, το γερμανικό MERA25 διεξάγει προεκλογική εκστρατεία για τις εκεί πολιτειακές εκλογές. Αυτό σημαίνει ευρωπαϊσμός, όχι τα ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, τα ΒΑΣΤΑ ΓΕΡΟΥΝ.

Χωρίς Αντίσταση το Μέλλον της Ανθρωπότητας είναι η Εικόνα της Μπότας να παραμορφώνει το Πρόσωπο ενός Ανθρώπου.

Η νεολαία εκεί έξω στην οποία είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε μεγάλη απήχηση ρωτάει:

Ποιος θα μας προστατεύσει από την Μπότα του Κεφάλαιου; Το κράτος.

Ποιος θα μας προστατεύσει από την Μπότα του Κράτους; ΔΙΑΣΚΕΠ παντού!

Είναι ωραίες μέρες, είναι όμορφο να μεταφέρουμε το μήνυμα μας εκεί έξω.

Με αυτές τις σκέψεις, ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ!

Χαρείτε και τη δαιμονοποίηση μας. Είναι απόδειξη ότι είμαστε στο σωστό δρόμο.

Οι εκλογές είναι μόνο ένα εργαλείο, μια στάση σε μια μακρά πορεία στην δημιουργία μας αγωνιστικής Αριστεράς που χτίζουμε όλοι μαζί και σε αυτή την ΚΕ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο