Πρόγραμμα Δράσης Οργανώσεων ΜέΡΑ25 για την επόμενη περίοδο

Λόγω της αναβολής του Συνεδρίου μας, υπάρχει ανάγκη (αλλά και παρουσιάζεται η ευκαιρία) για δυναμική πολιτική/κοινωνική/κινηματική παρουσία του ΜέΡΑ25. Αυτό μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με μία επανεκκίνηση των οργανώσεών μας, που δημιουργήσαμε μεν πριν από ένα χρόνο, αλλά η συγκυρία (πανδημία/λοκ ντάουν, συνεχείς προσυνεδριακές διαδικασίες) δεν επέτρεψε να βρουν χρόνους & όρους κανονικότητας ώστε να δεθούν με τις τοπικές κοινωνίες.

Η επόμενη περίοδος, μέχρι την επανέναρξη των συνελεύσεων του Προσυνεδριακού διαλόγου (αρχές Μαρτίου) μας δίνει τη δυνατότητα να επιχειρήσουμε να ενεργοποιήσουμε όλες τις ΟΒ μας, και μέσα από ουσιαστική συζήτηση των μελών τους για τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα της περιόδου αλλά και τα σοβαρά τοπικά προβλήματα των περιοχών δράσης τους. Παράλληλα, αυτή η συζήτηση πρέπει να προκαλεί (/συνδυάζεται με) πραγματική ενεργοποίηση των ΟΒ σε επίπεδο πολιτικής παρουσίας, κοινωνικής παρέμβασης και κινηματικής δράσης.

Α. Η συνεδρίαση της ΚΕ μας σήμερα & αύριο (15 & 16/1), μπορεί & πρέπει να συμβάλλει ουσιαστικά σε αυτήν την κατεύθυνση. Η κατάληξη της συζήτησης που κάνουμε, θα αποσταλεί σε όλες τις ΟΒ και θα προκαλέσει συνελεύσεις με προσπάθεια να συνεδριάσουν κάθε μία ξεχωριστά. Οι προβληματισμοί που θα αναπτυχθούν και οι προτάσεις που θα προκύψουν θα συζητηθούν σε νέα συνεδρίαση της ΚΕ που προτείνεται να διεξαχθεί στις 20 Φεβρουαρίου.

Β. Παράλληλα, θα προχωρήσουμε σε κινηματικές/πολιτικές παρεμβάσεις:

Σάββατο 22 Ιανουαρίου: συμμετοχή στην Πανελλαδική κινητοποίηση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων “Μέρα Δράσης για την Υγεία & την Αξιοπρέπεια”. Η παρουσία των δυνάμεων μας θα γίνει μέσα από την Πρωτοβουλία “ΕΣΥ για Όλους – ΕΣΥ για Όλες”

Πέμπτη 3 & Σάββατο 5 Φεβρουαρίου: Πανελλαδικές Μέρες δράσης του ΜέΡΑ25 ενάντια στην Ακρίβεια.

Αναλόγως με τις εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο αλλά και στο μέτωπο της πανδημίας, θα προγραμματιστούν και άλλες δράσεις μέσα στο Φεβρουάριο (για τη στήριξη των ΜικροΜεσαίων Επιχειρήσεων, του κόσμου της Τέχνης & της ψυχαγωγίας κοκ)

Σημαντική ποιοτική αναβάθμιση όλων αυτών των δράσεων, να προσπαθήσουμε να πετύχουμε μέσα από συμβολικές παρεμβάσεις στο Εξωτερικό (ήδη συζητάμε για Λονδίνο & Λευκωσία τουλάχιστον) μέσω της κινητοποίησης των Οργανώσεων Αποδήμων.

Γ. Περιοδείες-επισκέψεις κλιμακίων του Κόμματος με την αξιοποίηση του Γραμματέα, μελών της ΚΟ, του Συντονιστή της ΚΕ, μελών της ΠΓ & της ΚΕ σε σειρά περιφερειών της Αττικής και όλης της χώρας. Με συναντήσεις, συσκέψεις, επισκέψεις, εκδηλώσεις κοκ. Ο προγραμματισμός ξεκινά από την ΟΕΣΚΕ σε συνεργασία με τις τοπικές μας Οργανώσεις.

Δ. Με αφορμή όλα τα παραπάνω, θα δώσουμε τη μάχη για την ανάπτυξη των τοπικών μας μηχανισμών επικοινωνίας και προβολής των θέσεων του κόμματος, μέσα και από την ανάδειξη των τοπικών μας στελεχών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο