Ο αγώνας για τη Δημόσια Υγεία είναι αγώνας για τη Ζωή

Χωρίς κατηγορία
22 Φεβ, 2023

Κάλεσμα για το Παγκρήτιο Συλλαλητήριο για την Υγεία Τετάρτη 22.02.2023 – 5μ.μ.

Ο πρώτος πυλώνας που δέχτηκε την επίθεση των μνημονιακών πολιτικών και της θεωρίας περί μη ύπαρξης εναλλακτικής, είναι η Δημόσια Υγεία.

Τα σχέδια για:

– συγχωνεύσεις νοσοκομείων (ειδικά στο Λασίθι),

– υποβάθμιση των δημόσιων παροχών υγείας και περίθαλψης

– μεταβίβαση όλο και μεγαλύτερου κομματιού υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα

είναι παρόντα και υπηρετούνται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις που, λιγότερο ή περισσότερο πρόθυμα, υποτάχθηκαν στις πολιτικές της ολιγαρχίας.

Οι αγώνες του λαού μας για το βασικό του δικαίωμα στην Υγεία, μας βρίσκουν σύμμαχους και συμπαραστάτες.

Μπροστάρηδες είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας που σήκωσαν το μεγάλο βάρος της πανδημίας για να δεχτούν στο τέλος τα χημικά των ΜΑΤ και τον εξευτελισμό της αναστολής εργασίας.

Τα σχέδια Πλεύρη – Γκάγκα και συνολικά της «Μητσοτάκης ΑΕ» για ιδιωτικοποιήσεις, συγχωνεύσεις και αποψίλωση των υπηρεσιών Υγείας θα μείνουν κενό γράμμα.

Από τα Χανιά μέχρι την Ιεράπετρα και τον Άγιο Νικόλαο, από το Ρέθυμνο μέχρι το Ηράκλειο και τη Σητεία, την Τετάρτη διατυπώνεται ένα κοινό αίτημα  προς κάθε κατεύθυνση:

Το δικαίωμα στην υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο.

Στηρίζουμε με κάθε τρόπο και με όλες μας τις δυνάμεις το Παγκρήτιο Συλλαλητήριο για την Υγεία και καλούμε στις 5μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, όπου θα βρίσκεται και αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 από όλους τους νομούς του νησιού.

Παλεύουμε για πρώτη φορά ρήξη.  Όλα μπορούν να είναι αλλιώς.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.