Ηράκλειο: Το «τέρας» είναι οι πολιτικές σας – Συζήτηση με τους πολίτες

Δελτία Τύπου
30 Μαρ, 2023

Ουσιαστικός διάλογος εν όψει της επίσκεψης του Γιάνη Βαρουφάκη

Με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών, κυρίως νέων ανθρώπων πραγματοποιήθηκε η πολιτική συνάντηση του ΜέΡΑ25 στο Ηράκλειο. Με γόνιμο διάλογο και ουσιαστικά ερωτήματα, την ίδια μέρα που ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε για «τερατογενέσεις», οι πολίτες στο Ηράκλειο έδειχναν πως ξέρουν ακριβώς ποια «τέρατα» έχουν να αντιμετωπίσουν:

Η ακρίβεια, το Χρηματιστήριο Ενέργειας, τα funds και οι τράπεζες, οι μνημονιακοί φόροι και η εκχώρηση της δημοκρατικής κυριαρχίας για τη χάραξη πολιτικής, οι θανατηφόρες ιδιωτικοποιήσεις και η υποβάθμιση της Υγείας και της Παιδείας είναι αυτά που καίνε τους πολίτες, πολύ περισσότερο από το ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός και από ποιους μηχανισμούς και συναλλαγές θα προκύψει. Είναι οι πολιτικές που έχουμε απέναντί μας και όχι τα πρόσωπα και η ονοματολογία. Δεν είναι αυτοσκοπός να φύγει ο Μητσοτάκης αν δεν υπάρξει πραγματική Ρήξη με την  πολιτική που υπηρετεί.

Και φυσικά σε επίπεδο Κρήτης, όλα τα μεγάλα ζητήματα και οι μύθοι της «ανάπτυξης» (εξορύξεις, αεροδρόμια, Βιομηχανικές ΑΠΕ, υπερτουρισμός, διαχείριση του νερού κτλ.) αλλά και τα απαραίτητα έργα όπως ο ΒΟΑΚ  και η πρόταση για σιδηροδρομική σύνδεση των πόλεων, τέθηκαν επί τάπητος σε μία άκρως εποικοδομητική συζήτηση. Το ερώτημά μας θα είναι πάντα «ανάπτυξη και ευημερία» αλλά για ποιον;

Το ΜέΡΑ25 δυναμώνει τους δεσμούς του με την κοινωνία, τις ανάγκες της οποίας υπηρέτησε με  συνέπεια τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Συμμετέχει και εμπνέεται από τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ, την πιο ελπιδοφόρα συνάντηση κινημάτων και αγωνιστών στην Αριστερά, μετά την διάψευση του ισχυρού ΟΧΙ του λαού μας.

Επόμενη στάση η ανοιχτή συζήτηση με τον Γιάνη Βαρουφάκη, την προσεχή Τρίτη 4 Απριλίου, στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου (8:30 μ.μ.).

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.