Το θράσος σας δεν έχει όριο – Κάτω τα χέρια από τους σεισμόπληκτους

Δελτία Τύπου
23 Μαρ, 2023

Να ακυρωθούν όλοι οι πλειστηριασμοί στους σεισμόπληκτους δήμους της Κρήτης

Να αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί με την κρατική αρωγή

Θα ήταν ένα κακόγουστο αστείο μέσα στον ζόφο των ημερών αν δεν ήταν τόσο αληθινή και τραγικά ανάλγητη πολιτική από το κράτος και τις τράπεζες. Οι καταγγελίες του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων «ΕΛΠΙΔΑ» για τουλάχιστον 22 πλειστηριασμούς ακινήτων που ανήκουν σε σεισμόπληκτους συμπολίτες μας  προκαλούν τη κοινή λογική, το περί δικαίου αίσθημα και εν τέλει την ίδια την κοινωνία.

Η αναστολή ΟΛΩΝ των πλειστηριασμών στις σεισμόπληκτες περιοχές (όπως και για τους πληγέντες όλων των φυσικών καταστροφών) είναι αυτονόητη υποχρέωση της κυβέρνησης, που όχι μόνο δεν φρόντισε να επιταχύνει τις διαδικασίες αποζημιώσεων και συνδρομής στην ανοικοδόμηση αλλά τώρα αφήνει τις τράπεζες και τα funds να βάλουν στα νύχια τους και τα ίδια τα σεισμόπληκτα κτίσματα. Ενάμιση χρόνο μετά τον σεισμό, από τους 1400 φακέλους για σπίτια που καταστράφηκαν ολοσχερώς έχουν πάρει έγκριση για επισκευές και ανοικοδομήσεις μόλις 13 πολίτες. Αναμένουν άλλοι 8.000 που έχουν μικρότερες ζημιές ενώ 700 άνθρωποι μένουν στα κοντέινερ. Όπως φαίνεται κάποιοι από αυτούς δεν θα προλάβουν να φτιάξουν ποτέ τα σπίτια γιατί θα τους τα πάρουν οι τράπεζες.

«Ντροπή» είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε. Ακόμα χειρότερα όταν οι σεισμόπληκτοι καταγγέλλουν πως οι τράπεζες βάζουν χέρι για χρέη πολιτών ακόμα και στους λογαριασμούς με τα χρήματα της κρατικής αρωγής, η οποία υποτίθεται ότι είναι «ακατάσχετη».

Ντροπή κύριε Μητσοτάκη!

* Συμπαραστεκόμαστε και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των σεισμόπληκτων  την Παρασκευή 24 Μαρτίου στη 1μ.μ. στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης

** Συνημμένη φωτογραφία από συμμετοχή των σεισμόπληκτων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στην πανεργατική απεργία της 16ης Μαρτίου στο Ηράκλειο.
Πηγή: Σελίδα Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ στο FB

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.