Δεν είναι έθιμο, είναι κακοποίηση

Δελτία Τύπου
12 Ιούλ, 2023

Να ανακληθούν τώρα οι άδειες για τις άμαξες στα Χανιά.
Τα ζώα δεν είναι τουριστική ατραξιόν.

Το πρόσφατο περιστατικό με τον θάνατο του αλόγου στην Κέρκυρα επανέφερε το σοβαρό ζήτημα κακοποίησης των ζώων σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας. Η Κρήτη δυστυχώς δεν αποτελεί εξαίρεση και ειδικά τα Χανιά αλλά και το Οροπέδιο Λασιθίου όπου άλογα και γαϊδουράκια (αντίστοιχα) χρησιμοποιούνται ως τουριστική ατραξιόν για την  μεταφορά τουριστών.

Στα Χανιά υπήρξε πριν λίγα χρόνια αντίστοιχο περιστατικό με άλογο που κατέρρευσε από την εξάντληση στο ενετικό λιμάνι (φωτογραφία). Ειδικά κατά τους θερινούς μήνες τα άλογα αναγκάζονται να στέκουν για ώρες ολόκληρες μέσα στον ήλιο, σε συνθήκες αφόρητης ζέστης περιμένοντας να εξυπηρετήσουν τους τουρίστες για μία βόλτα στην πόλη. Ακόμα περισσότερο, κατά τον επερχόμενο καύσωνα, οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων αυτών θα γίνουν βασανιστικές.

Ζητάμε άμεσα την ανάκληση όλων των σχετικών αδειών από τον Δήμο Χανίων, που είναι αρμόδιος για την έκδοσή τους. Δεν πρόκειται ούτε για έθιμο, ούτε για τουριστική ατραξιόν. Πρόκειται για κακοποίηση των ζώων.

Συντάσσουμε τη φωνή μας με τις καταγγελίες των φιλοζωικών σωματείων για την πλήρη απαγόρευση της χρησιμοποίησης ζώων ως τουριστική ατραξιόν σε όλη τη χώρα.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.