Τα Χανιά δεν θα έχουν γιατρούς αλλά θα έχουν… F35

Δελτία Τύπου
27 Ιούλ, 2022

Να προσληφθούν τώρα νέοι γιατροί, με αξιοπρεπείς μισθούς ώστε να ανακληθούν οι παραιτήσεις του προσωπικού στο Νοσοκομείο Χανίων

Φτάσαμε λοιπόν σε εκείνο το σημείο που οι γιατροί αναγκάζονται να αφήσουν πίσω τους ασθενείς τους, τη δουλειά τους,  τους συναδέλφους τους και ξεχάσουν τα όνειρά τους για ανιδιοτελή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Οι απανωτές παραιτήσεις γιατρών στο Νοσοκομείο Χανίων, και μάλιστα γιατρών όχι τυχαίων αλλά των εμπειρότατων διευθυντών του Τμήματος Επειγόντων και της Β’ Χειρουργικής Κλινικής δείχνουν το κλίμα που επικρατεί και την κατάσταση στη οποία έχει περιέλθει η δημόσια υγεία γενικότερα.

Οι καταγγελίες για υπερεργασία, για εξαντλητικές εφημερίες και  για προσβλητικές και απαξιωτικές συμπεριφορές εις βάρος τους από τη διοίκηση και κυρίως η πρακτική του «εντέλλεσθε» που έχει γίνει πλέον «ψωμοτύρι» για τα νοσοκομεία της Κρήτης, δείχνουν πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας περνά ίσως τη χειρότερη φάση της ιστορίας του.

Η έλλειψη νέων γιατρών και η διαρκής διαρροή εκπαιδευμένου εργασιακού προσωπικού στο εξωτερικό δεν φτάνει για να απαντήσει σε όλα τα δεινά που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πολίτες. Εν τέλει, ας δοθούν στους νέους γιατρούς ικανοποιητικοί μισθοί και στέγη για να υπηρετήσουν στα περιφερειακά νοσοκομεία ώστε να μην καταγράφονται τεράστια κενά και να λυθεί και το πρόβλημα του «brain drain».

Ίσως ειδικά για τα Χανιά, να περίσσευαν χρήματα για νέους γιατρούς αν δεν γινόταν η αγορά των μαχητικών F35 που σήμερα μάθαμε ότι αφού αγοραστούν θα εγκατασταθούν στην πόλη. Τα Χανιά λοιπόν, μπορούν να μείνουν ήσυχα. Δεν θα έχουν γιατρούς αλλά θα έχουν F35 αφού η κυβέρνηση της «Μητσοτάκης Α.Ε.» αποφάσισε να μην απαντά στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών αλλά να ταΐζει τους φίλους της εργολάβους και την παγκόσμια πολεμική βιομηχανία.

Ανακοίνωση των Οργανώσεων Βάσης Κρήτης του ΜέΡΑ25 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.