Ο Μητσοτάκης θα φύγει μαζί με τις εξορύξεις

Χωρίς κατηγορία
08 Νοέ, 2022

Ολη η Μεσόγειος απαγορεύει τις εξορύξεις και ο πρωθυπουργός υπόσχεται την καταστροφή της Κρήτης

Ενας πρωθυπουργός ένοχος και απαξιωμένος, έρμαιο των  διαθέσεων ενός ολιγάρχη ψάχνει σανίδα σωτηρίας πουλώντας ξανά «ανάπτυξη» στους ιθαγενείς,  υποσχόμενος ότι θα βρει πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων και ότι θα… αιφνιδιάσει τον Ερντογάν. Στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και εν μέσω ενός τεράστιου σκανδάλου παρακολουθήσεων ακόμα και των ίδιων των υπουργών του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσουν σεισμικές έρευνες νοτιοδυτικά της Κρήτης (και της Πελοποννήσου). «Αυτή τη φορά ίσως αιφνιδιάσουμε εμείς την Τουρκία» είπε χαρακτηριστικά.

Κανέναν δεν αιφνιδιάζει με τον κυνισμό και τις παράνομές πρακτικές του ο κ. Μητσοτάκης. Εδώ και 15 μέρες οι περιβαλλοντικές οργανώσεις (WWF και Greenpeace) έχουν καταγγείλει δημοσίως την εν κρυπτώ έναρξη σεισμικών ερευνών από δύο τουλάχιστον πλοία στις συγκεκριμένες περιοχές. Και μάλιστα εν μέσω της εκδίκασης της προσφυγής των φορέων στο ΣτΕ κατά των εξορύξεων και φυσικά χωρίς να περιμένουν την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. Από τις 25 Οκτωβρίου και μέχρι σήμερα το πλοίο SANCO SWIFT διενεργεί έρευνες νότια της Κρήτης με ηχοβολιστικά μηχανήματα, ενώ το τελευταίο του στίγμα, στις 8/11, δίνεται στα ανοιχτά του κόλπου της Μεσαράς.

Τη στιγμή που όλες οι χώρες της Μεσογείου (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία) απαγορεύουν τις έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων στις θάλασσές τους, η «Μητσοτάκης ΑΕ» δίνει κυριολεκτικά γη και ύδωρ προκαλώντας τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή σε προστατευόμενες περιοχές και υποσχόμενος να λύσει το ενεργειακό πρόβλημα της χώρας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.

Το ΜέΡΑ25 στέκεται δίπλα στους κατοίκους της Κρήτης που ανησυχούν για μια τεράστια καταστροφή για το περιβάλλον αλλά και άλλους οικονομικούς τομείς όπως ο τουρισμός και η αλιεία. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα τις εν κρυπτώ σεισμικές έρευνες. Καλούμε τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να επιβεβαιώσουν τις οικολογικές τους ευαισθησίες. Ειδικότερα τον ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσει ξεκάθαρα αν θα ακυρώσει τις συμβάσεις παραχώρησης των θαλάσσιων οικοπέδων στην Exxon Mobil που ο ίδιος υπέγραψε το 2019.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.