«Ιδιαίτερη τιμή» να υπερασπιζόμαστε τα Φαλάσαρνα

Δελτία Τύπου
03 Οκτ, 2022

Ας μιλήσουν άλλοι για τον επενδυτή ή για «κανόνες» που οι ίδιοι δεν εφάρμοσαν.
Εμείς έχουμε διαλέξει σε ποια πλευρά να σταθούμε.

Παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις στην υπόθεση της τουριστικής επένδυσης στα Φαλάσαρνα διαπιστώνουμε με έκπληξη την προσπάθεια αλλαγής του «κλίματος» και την άμεση ή έμμεση υπεράσπιση των «δίκαιων του επενδυτή» στον δημόσιο διάλογο.

Βλέπουμε δημοτικές παρατάξεις να αλλάζουν ρότα και από πολέμιοι να γίνονται ξαφνικά υπερασπιστές της επένδυσης.

Βλέπουμε κόμματα (ΠΑΣΟΚ) να δηλώνουν πως είναι «ιδιαίτερη τιμή» για τον τόπο μας να τον καταστρέψει ένας τόσο σημαντικός επενδυτής και να ζητούν να του παρασχεθούν όλες οι διευκολύνσεις ώστε να το κάνει ανενόχλητος.

Βλέπουμε άλλα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ) να αποφεύγουν να στραφούν ευθέως κατά της καταστροφικής επένδυσης και να ζητούν «να θεσπιστούν κανόνες» για τις  περιοχές NATURA. Τους κανόνες που όχι μόνο δεν εφάρμοσαν οι ίδιοι αλλά αντίθετα συγχώνευσαν και όλες τις προστατευόμενες περιοχές σε έναν φορέα ενώνοντας τα Φαλάσαρνα και τον Μπάλο με τη… Σαμαριά.

Και φυσικά βλέπουμε μια κυβέρνηση (ΝΔ) να έρχεται να αποτελειώσει την καταστροφή καταστρατηγώντας ακόμα και τον δικό της νόμο που επιτρέπει έως 150 κλίνες σε προστατευόμενες περιοχές, ενώ η επένδυση Τσατσαρωνάκη είναι για… 800 κλίνες!

Απέναντι σε όλα αυτά εμείς βλέπουμε μπροστά μας μόνο την παραβίαση κάθε ανθρώπινου μέτρου και κάθε έννοιας «φέρουσας ικανότητας» του τόπου μας που παραδίδεται βορά στον υπερτουρισμό.

Βλέπουμε τους ανθρώπους της Κρήτης που τολμούν να μιλάνε και δυστυχώς φτάνουν να  στοχοποιούνται ως «εχθροί της ανάπτυξης».

Βλέπουμε τα περιβαλλοντικά κινήματα στα Φαλάσαρνα, στο Λαφονήσι και σε όλη την Κρήτη που στέκονται μπροστά στην επέλαση των επενδυτών και των φίλων τους.

Βλέπουμε και στηρίζουμε τη νέα πρωτοβουλία #save_falasarna που κινητοποιεί ανθρώπους από όλο το νησί για την αποτροπή της καταστροφής.

Με αυτούς τους ανθρώπους είναι για μας… ιδιαίτερη τιμή να μιλάμε, με αυτούς συντασσόμαστε στον ένα και μοναδικό «κανόνα» που πρέπει να θεσπιστεί: Κάτω τα χέρια σας από τη φύση, κάτω τα χέρια σας από το μέλλον του τόπου.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.