Η βίαιη συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς πλήττει τις τοπικές κοινωνίες

Βουλευτές
17 Νοέ, 2022

Ερώτηση για το επικείμενο κλείσιμο του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς  στο Ηράκλειο αλλά και το μαζικό κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων της τράπεζας σε όλη την Ελλάδα κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης.

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

«Ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) προχώρησε σε 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 16/11 στο Νομό Ηρακλείου λόγω του επικείμενου κλεισίματος του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς και του μαζικού κλεισίματος δεκάδων καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα.

Η Τράπεζα Πειραιώς, η μεγαλύτερη ελληνική συστημική τράπεζα, ήδη ανακεφαλαιοποιημένη τέσσερις φορές με χρήματα του ελληνικού λαού, επιδιώκει να κλείσει υποκαταστήματα τόσο στην Κρήτη όσο και σε όλη την Ελλάδα.
Όπως αναφέρουν η στρατηγική αυτή της βίαιης συρρίκνωσης του δικτύου:

• Δυσχεραίνει την πρόσβαση των πολιτών σε ποιοτικές, πελατοκεντρικές τραπεζικές υπηρεσίες, τόσο αναγκαίες για συναλλασσόμενους που κατά κανόνα στερούνται ψηφιακών δεξιοτήτων και ταυτόχρονα,
• Πλήττει τις τοπικές επιχειρήσεις που επιδιώκουν μέσα από εξειδικευμένη τραπεζική συμβουλευτική να εισφέρουν στην ανάπτυξη της περιοχής.
Επίσης, καταγγέλλουν τη νέα απόπειρα να περικοπούν θέσεις εργασίας των εκεί εργαζόμενων, οι οποίοι παρόλη την πολύχρονη πείρα και τις σχέσεις εμπιστοσύνης με το πελατειακό κοινό, επιχειρείται να οδηγηθούν στην ανεργία.

Για όλα τα ανωτέρω ο Σύλλογός ζητάει από:

• Τη Διοίκηση της Τράπεζας να μην προχωρήσει στο κλείσιμο του συγκεκριμμένου καταστήματος και άλλων καταστημάτων στην Κρήτη υποβαθμίζοντας την περιοχή και οδηγώντας σε ανεργία τους συναδέλφους μας.
• την Περιφερειακή και Δημοτική αρχή να αποτρέψουν μια τέτοια αρνητική εξέλιξη που στρέφεται κατά των πολιτών.
• την τοπική κοινωνία να δώσει ηχηρό παρών συμμετέχοντας στην παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο των καταστημάτων.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Είστε ενήμερος της κατάστασης;

Ο ερωτών βουλευτής
Γεώργιος Λογιάδης»

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.