Επικίνδυνη και απαράδεκτη η απόφαση για περικοπές στην κατανάλωση ενέργειας στο ΠΑΓΝΗ

Βουλευτές
07 Οκτ, 2022

Την απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ για εξοικονόμηση ενέργειας με κλείσιμο των καλοριφέρ των κλινικών, των κλιματιστικών και του φωτισμού σε εσωτερικούς χώρους, έφερε στη βουλή ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ 25 Γιώργος Λογιάδης, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον κ. Υπουργό Υγείας.

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

«Σε δημοσίευμα του το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ αναφέρει την απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ για τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, τα καλοριφέρ των κλινικών, τα οποία θα παραμένουν κλειστά το χειμώνα από τις 8πμ έως τις 6μμ, ενώ παράλληλα, θα απενεργοποιηθούν τα κλιματιστικά και ο φωτισμός σε εσωτερικούς διαδρόμους, μπαλκόνια και κλινικές.

Η απόφαση αυτή της διοίκησης αποδεικνύει τις προτεραιότητές της για περιορισμό των δαπανών εις βάρος της ασφάλειας και της υγείας εργαζομένων και ασθενών.

Αποδεικνύεται πόσο υποκριτικοί είναι οι στόχοι ασφάλειας και οι ασκήσεις ετοιμότητας safe hospital του ΟΔΙΠΥ, που αποτελούν απλά προσχήματα για την μείωση του κόστους με τη στοχοποίηση υγειονομικών για τις χρόνιες ελλείψεις.

Πώς εξασφαλίζεται άλλωστε η «ελαχιστοποίηση του κινδύνου πρόκλησης πτώσης» των ασθενών με κλειστά τα φώτα στις κλινικές και τους διαδρόμους; Πώς θα επισπευστεί η ανάρρωση των ασθενών σε κρύους θαλάμους νοσηλείας;

Δηλώνουν ότι οι εργαζόμενοι, μαζί με τους ασθενείς, είναι αντίθετοι σε αυτή την εφαρμογή των κατευθύνσεων για ελάττωση της ζήτησης ενέργειας. Η ανάγκη για φτηνό ρεύμα και καύσιμα είναι αυτονόητα, δεν αποτελούν πολυτέλεια και κατασπατάληση πόρων εν έτη 2022. Δεν θα γυρίσουμε έναν αιώνα πίσω για να θησαυρίζουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι της ενέργειας, που τώρα ξαναμοιράζουν τις αγορές και στέλνουν σε εμάς τον υπέρογκο λογαριασμό.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

  • Θα διασφαλίσετε ότι θα ανακαλεστεί αυτή η απόφαση;
  • Γιατί δεν υπάρχει υπουργική απόφαση που να εξασφαλίζει ασφαλείς συνθήκες νοσηλείας με επαρκή θέρμανση και φωτισμό των κλινικών;
  • Έχει δοθεί τέτοια οδηγία από τα υπουργεία ή πρόκειται για αυθαίρετη απόφαση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ;

Ο ερωτών βουλευτής
Γεώργιος Λογιάδης»

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.