ΜΜΕ

ΜΜΕ

Τα συστημικά μέσα ενημέρωσης είναι οι κλειδοκράτορες της επικοινωνίας και της ενημέρωσης. Τα ΜΜΕ πρωτοστατούν στη διάχυση και στη μορφοποίηση της πληροφορίας, στην επικοινωνία των πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων, επηρεάζοντας καταλυτικά τη κοινή γνώμη.

Ένα πολυεπίπεδο και ετερογενές τοπίο αναπτύσσεται ακατάπαυστα και με ταχύτατους ρυθμούςΑπό το 2010στην Ελλάδα των μνημονίων, τα ΜΜΕ πολιτικοποιούνται σε τέτοιο βαθμό που η αξία της ενημέρωσης δέχεται ισχυρή παραμόρφωση. Το παραδοσιακό ραδιο-τηλεοπτικό τοπίο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εργαλειοποιούνται σε τέτοιο βαθμό που η επικοινωνία και η ενημέρωση μετασχηματίζονται ραγδαία σε προπαγάνδα η οποία δεν κρατάει ούτε καν τα στοιχειώδη προσχήματα. 

Η εξουσία της πληροφόρησης και της επικοινωνίας υπηρετεί δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό άλλοτε τις ψευδείς ειδήσεις και άλλοτε τις κυβερνητικές θέσεις όταν αυτές συνάδουν με τις πολιτικές της τρόικας.

Εργαζόμαστε και ελπίζουμε ώστε να έρθει η εποχή που η δημοκρατία θα κυριαρχήσει στην πληροφόρηση και στην επικοινωνία, παρέχοντας στους δέκτες-πολίτες τα απαιτούμενα εχέγγυα αντικειμενικής ενημέρωσης που αποτελεί τη θεμέλιο λίθο για την εύρυθμη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.