Τομείς Παιδείας & Εργασίας: Δίκαια τα αιτήματα της ΟΙΕΛΕ

News
20 Ιούλ, 2020

Πραγματοποιήθηκε στις 15/7,  συνάντηση μεταξύ της Αντιπροέδρου  της Βουλής Σοφίας Σακοράφα, βουλευτή Νοτίου Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25  και εκπροσώπων του Προεδρείου της ΟΙΕΛΕ . Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης από το  Τομέα Παιδείας του ΜέΡΑ25 ο Κ. Χουλιάρας και  από το  Τομέα Εργασίας & Συνδικαλισμού του ΜέΡΑ25 η Ε. Βουβουλούδα.

Οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ εξέθεσαν τις απόψεις τους για το νομοσχέδιο Κεραμέως και κατέθεσαν σχετικό αναλυτικό υπόμνημα,  με τις επιπτώσεις του νομοσχεδίου στην ιδιωτική εκπαίδευση και στους εκπαιδευτικούς .

Η κα. Σακοράφα αφού τόνισε ότι ήταν ενήμερη για το νομοσχέδιο και στη συνάντηση αυτή οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ δεν χρειαζόταν να πείσουν το ΜέΡΑ25 για κάτι, αφού το Μέρα25 έχει ήδη αποφασίσει να καταψηφίσει το νομοσχέδιο, ενημέρωσε την ΟΙΕΛΕ ότι το ΜέΡΑ25 στηρίζει τον αγώνα και τα αιτήματα των εργαζομένων στα ιδιωτικά σχολεία.

Το νομοσχέδιο αυτό θα βλάψει την ισονομία ανάμεσα στους μαθητές των δημοσίων και των ιδιωτικών σχολείων και θα δημιουργήσει μείζον ζήτημα νομιμότητας των προαγωγικών και απολυτήριων τίτλων που εκδίδουν τα ιδιωτικά σχολεία. Διαλύει, εντελώς τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών και καταργεί το κοινωνικό ρόλο του  ιδιωτικού σχολείου ως παρόχου δημοσίου αγαθού, μετατρέποντάς το αποκλειστικά σε επιχείρηση.

Τομέας: Εργασίας και Συνδικαλισμού | 210-3810671 | [email protected]

Το πεδίο δράσης του Τομέα περιλαμβάνει όλο το φάσμα των εργασιακών σχέσεων, της κοινωνικής πολιτικής και της κοινωνικής ασφάλισης: εξασφάλιση του δικαιώματος της εργασίας, ίσης αμοιβής, ικανοποιητικών συνθηκών εργασίας και ασφάλισης για όλους τους πολίτες. Παρακολουθεί και συμμετέχει στην ενίσχυση του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων, πρωτοστατεί σε κινητοποιήσεις και είναι σε διαρκή επαφή και συνεργασία με συλλόγους και συνδικαλιστικές ενώσεις.

Τομέας: Παιδείας | 210-3810671 | [email protected]

Ο Τομέας Παιδείας πραγματεύεται όλα τα θέματα που αφορούν την εκπαίδευση στοχεύοντας κυρίως στη διασφάλιση μιας ποιοτικής δημόσιας παιδείας, την οποία αντιλαμβάνεται ως βασικό κοινωνικό αγαθό και όχι ως εμπόρευμα. Ιδιαίτερη σημασία για τον τομέα έχει όχι μόνο η μετάδοση της γνώσης αλλά και η ανάπτυξη και υποστήριξη της δημιουργίας νέας γνώσης μέσα από την έρευνα. 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.