Τομείς Υγείας και Δικαιωμάτων: Διαβητικούς ταξικών ταχυτήτων έφερε ο Πλεύρης μέσα στον Αύγουστο

News
21 Αυγ, 2022

Το μήνα που η Νέα Δημοκρατία πανηγυρίζει υποκριτικά την έξοδο από τη μνημονιακή επιτήρηση, επέλεξε και το υπουργείο υγείας για να καταθέσει ρύθμιση η οποία φέρνει την Ελλάδα στην τρίτη ταχύτητα της υγείας στην Ευρώπη, με την κατάργηση του δικαιώματος αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ των αναλώσιμων για το διαβήτη τύπου 1.

Με την απόφαση αυτή ο ΕΟΠΥΥ ουσιαστικά θα αποζημιώνει αναλώσιμα μόνο μέχρι το ύψος του ποσού που αντιστοιχεί στις ταινίες μέτρησης σακχάρου, οι οποίες αποτελούν την πλέον φθηνή αλλά και τεχνολογικά απαξιωμένη μέθοδο ρύθμισης του σακχάρου. Πρόκειται για ταξική κίνηση αποκλεισμού των μη οικονομικά προνομιούχων διαβητικών Τύπου 1 από τους τεχνολογικά εξελιγμένους τρόπους καλύτερου ελέγχου και ρύθμισης της πάθησής τους,

Τον ίδιο αυτό μήνα, η Ελλάδα συμπληρώνει 70 εβδομάδες πρωτιάς στην υπερβάλλουσα θνησιμότητα από κάθε αίτιο πανευρωπαϊκά, η οποία οφείλεται στην κατάρρευση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης στη χώρα μας λόγω της υποστελέχωσης και της κακοδιοίκησης.

Καταγγέλλουμε την ομηρία των διαβητικών ασθενών μέσω του ταξικού δαρβινισμού της Νέας Δημοκρατίας (και) στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Τομέας: Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής | 210-3810671 | [email protected]

Ο τομέας επεξεργάζεται κατά κύριο λόγο πολιτικές για τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών, των ατόμων με αναπηρία, των μειονοτήτων, των κρατουμένων, των αντιρρησιών συνείδησης, των εργαζομένων στο σεξ καθώς και για ζητήματα Καταστολής και Κρατικής Βίας.

Τομέας: Υγείας & Πρόνοιας | 210-3810671 | [email protected]

Ο τομέας επεξεργάζεται πολιτικές για όλες τις βαθμίδες και πλευρές της Υγείας την οποία υπερασπίζεται ως θεμελιώδες καθολικό ανθρώπινο αγαθό ενάντια στην ιδιωτικοποίησή της με οποιαδήποτε μορφή. Στοχεύει ιδιαίτερα στην αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, των Νοσοκομείων, της Ψυχικής Υγείας κι ενός Συστήματος Πρόνοιας που θα καλύπτει με αξιοπρέπεια όσους ανεξαιρέτως το έχουν ανάγκη.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο