Τομέας Υγείας: Ποια επίταξη; Πάλι δώρο στους κλινικάρχες!

News
26 Νοέ, 2020

Παρά τη διογκούμενη κατακραυγή, στο αποκορύφωμα της πανδημίας η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει ως αποκλειστική προτεραιότητα την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.

Με Κοινή Υπουργική Απόφασή της η κυβέρνηση αποζημιώνει τις κλινικές που συμμετέχουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας σε διπλάσια τιμή από την τιμή του ΕΟΠΥΥ, ονομάζοντας την πράξη αυτή επίταξη!

Το ΜέΡΑ25, με συναίσθηση της κατάστασης, ζητά άμεσες επιτάξεις, μαζική διάγνωση και άμεση στήριξη του προσωπικού που βρίσκεται στο μέτωπο της μάχης, καταθέτοντας σχετική τροπολογία στη Βουλή, που η κυβέρνηση αρνήθηκε να υιοθετήσει.

Παράλληλα αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση για καθολικό διαγνωστικό έλεγχο. Τέλος, ο πρωθυπουργός εξαγγέλλει και εναποθέτει σε μελλοντικές αποφάσεις τη στήριξη του προσωπικού, αντί να λάβει αποφάσεις άμεσα εφαρμόσιμες και ουσιαστικές, όπως είναι η άνευ όρων μονιμοποίηση των επικουρικών που ήδη υπηρετούν στις μάχιμες μονάδες και ειδικότητες.

Δυστυχώς η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να δικαιώσει την ανησυχία μας ότι δεν είναι απλώς ανεπαρκής, αλλά επικίνδυνη και εκτός τόπου και χρόνου.

Τομέας: Υγείας & Πρόνοιας | 210-3810671 | [email protected]

Ο τομέας επεξεργάζεται πολιτικές για όλες τις βαθμίδες και πλευρές της Υγείας την οποία υπερασπίζεται ως θεμελιώδες καθολικό ανθρώπινο αγαθό ενάντια στην ιδιωτικοποίησή της με οποιαδήποτε μορφή. Στοχεύει ιδιαίτερα στην αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, των Νοσοκομείων, της Ψυχικής Υγείας κι ενός Συστήματος Πρόνοιας που θα καλύπτει με αξιοπρέπεια όσους ανεξαιρέτως το έχουν ανάγκη.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο