Τομέας Τουρισμού: Το «άνοιγμα» του τουρισμού δεν ήταν φιλόδοξο αλλά ανεύθυνο

News
04 Ιούλ, 2020

Την όμορφη Κω επέλεξαν στις 30/06 ο Υπουργός Τουρισμού εκ μέρους της Ελλάδας και ο επικεφαλής του Ομίλου TUI, για να υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας με αντικείμενο τη στήριξη του ελληνικού τουρισμού. Κατά δήλωση του υπουργού είναι μια συμφωνία η οποία δίνει το σήμα σε κάθε επαγγελματία του τουρισμού να ανοίξει φέτος την επιχείρησή του και να ατενίζει με συγκρατημένη αισιοδοξία το μέλλον.

Την επόμενη μέρα, οι εργαζόμενοι της υγείας απάντησαν με παγκωακό κάλεσμα διαμαρτυρίας για την κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Κω ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ, καταγγέλλοντας ότι το νησί έχει αφεθεί στο έλεος της υγειονομικής του τύχης με το υποστελεχωμένο νοσοκομείο και με σοβαρά προβλήματα υποδομών. Είναι καθόλα ατυχές και συνάμα προκλητικό ότι η πολιτική ηγεσία του τουρισμού της χώρας επέλεξε συμβολικά το νησί του Ιπποκράτη για να υποδεχτεί Γερμανούς γιατρούς ως ένδειξη τιμής στον ιατρικό κλάδο, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αδιαφορεί, μοιράζοντας απλώς υποσχέσεις για «υγειονομική θωράκιση» στο τοπικό ιατρικό προσωπικό, στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων Υγείας σε όλη τη χώρα, οι οποίοι εκφράζουν την αγωνία τους διεκδικώντας σύγχρονες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες, κάλυψη κενών και υποδομών του έμψυχου και υλικού δυναμικού των Νοσοκομείων, υγειονομική θωράκιση, ώστε να υπάρξει αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους και στους τουριστικούς επισκέπτες, επιβεβαιώνουν πως η κατάσταση είναι εξίσου απογοητευτική στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση δεν προετοίμασε υπεύθυνα τη χώρα ώστε να ανοίξει την αγκαλιά της στους τουρίστες με ασφάλεια, αλλά και να αντιμετωπίσει την διαφαινόμενη δεύτερη φάση της πανδημίας.

Τομέας: Τουρισμού | 210-3810671 | [email protected]

Ο Τομέας Τουρισμού ασχολείται με όλα τα ζητήματα του Τουρισμού: διαμονή, εστίαση, υπηρεσίες, πρακτόρευση, ψηφιοποίηση, εργασιακά, θεματικό τουρισμό, χωροταξία, οικονομικά και ρυθμιστικά ζητήματα. Σκοπός του είναι να αναπτυχθούν όλα τα είδη και οι μορφές του τουρισμού, διευρύνοντας την περίοδό του μέσα σε ένα βιώσιμο και αειφόρο πλαίσιο που σέβεται τις τοπικές κοινωνίες, το περιβάλλον και τις φυσικές ομορφιές.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.