Τομέας Πράσινης Μετάβασης: Οι δυνατοί άνεμοι… ευνοούν τους καταπατητές!

News
10 Σεπ, 2020

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο είναι η Ανατολική Αττική. Για μια ακόμη φορά έχουν καεί σπίτια, ενώ έχουν εκκενωθεί πολλοί οικισμοί.

Για ακόμη μια φορά καταδεικνύεται η αδυναμία της πολιτείας να προστατεύσει όλους όσοι έχτισαν χωρίς σχέδιο πόλης και σήμερα αναζητούν βοήθεια. Οι πολεοδομικές στρεβλότητες με τα αναρίθμητα αυθαίρετα είναι το βασικό πλαίσιο μέσα στο οποίο προστίθεται ο αφαιμαγμένος από τα μνημόνια και την φτώχεια κρατικός μηχανισμός και οι επιδεινωμένες καιρικές συνθήκες λόγω Κλιματικής Κρίσης. Το συνολκό αποτέλεσμα είναι καταστροφικό κα η κυβέρνηση αδυνατεί να το αντιμετωπίσει.

Και βέβαια οι καταπατητές θα αποτελειώσουν το έργο της φωτιάς για να μην αφήσουν την ευκαιρία της πυρκαγιάς να πάει χαμένη, ευκαιρία που μπορεί και να δημιούργησαν.

Το ΜέΡΑ25 έχει κατ’ επανάληψη καταδείξει την αναγκαιότητα μεγαλύτερης προφύλαξης των ακάλυπτων περιοχών που γίνονται βορά των καταπατητών με τον εντελώς απαράδεκτο τρόπο της φωτιάς. Στο πρόγραμμα της Πράσινης Μετάβασης το ΜέΡΑ25 αναφέρεται ρητά για τους χωροταξικούς κανόνες που πρέπει να ακολουθηθούν προκειμένου να προστατευτεί το φυσικό περιβάλλον και να είναι ασφαλέστεροι οι οικισμοί.

Τομέας: Πράσινης Μετάβασης | 210-3810671 | [email protected]

Ο Τομέας της Πράσινης Μετάβασης ασχολείται με την ανάδειξη πολιτικών που ελαχιστοποιούν τις οικολογικές συνέπειες των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, σέβονται τα οικοσυστήματα και τη βιοποικιλότητα του πλανήτη, προωθώντας από το κοινοτικό, το εθνικό έως το παγκόσμιο επίπεδο την μετάβαση σε πράσινες μορφές παραγωγής και αναπαραγωγής της κοινωνίας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.