Τομέας Πράσινης Μετάβασης: Εύβοια-Καταστραφήκαμε πάλι!

News
09 Αυγ, 2020

“Καταστραφήκαμε πάλι!”

Αυτή η αγωνιώδης φράση που ακούστηκε στις ειδήσεις συμπυκνώνει με τραγικό αλλά και εύστοχο τρόπο αυτό που συμβαίνει μετά τις φυσικές καταστροφές στην Ελλάδα.
Αυτές οι καταστροφές μπορεί να έχουν φυσική προέλευση όμως τα τραγικά αποτελέσματα τους οφείλονται σε ανθρώπινα σφάλματα.
Είναι γεγονός ότι η Κλιματική Καταστροφή έχει ανθρώπινα αίτια λόγω της κατανάλωσης των ορυκτών καυσίμων, με αποτέλεσμα τα ιδιαίτερα έντονα καιρικά φαινόμενα. Κλασικά παραδείγματα η πυρκαγιά στο Μάτι τότε και η πλημμύρα σήμερα στην κεντρική Εύβοια αφού έβρεξε σε έξι μέρες όσο βρέχει στην Αττική όλο τον χειμώνα.
Είναι γεγονός επίσης όμως, ότι η πολεοδομικές στρεβλώσεις δεκαετιών (αυθαίρετη δόμηση, μπαζωμένα ρέματα κ.α.) αποτέλεσαν το κατάλληλο υπόστρωμα για να πολλαπλασιαστούν τα φονικά αποτελέσματα των έντονων βροχοπτώσεων.
Κατά τον πρωθυπουργό της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη ό,τι κινδυνεύει να καεί χτίζεται. Θα πρέπει να μάθει ο κύριος Μητσοτάκης όμως πως ό.τι χτίζεται κινδυνεύει να πλημυρίσει. Με άλλα λόγια το ξεπούλημα των φυσικών πόρων, που ονομάζει επενδύσεις, είναι στην λογική του κέρδους των ολιγαρχών και αντίθετα από την λογική της διατήρησης των φυσικών πόρων και της οικολογικής ισορροπίας, όπως αναφέρεται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα Πράσινης Μετάβασης του ΜέΡΑ25. Δεν ξεχνάμε επίσης ότι στην χώρα μας της Χρεοδουλοπαροικίας, θύματα μαζί με το περιβάλλον είναι οι φτωχοί συμπολίτες μας που σε αυτήν την χώρα είναι πλέον πολλοί.
Το ΜέΡΑ25 εκφράζει τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων και καλεί την κυβέρνηση να στηρίξει όλες τις πληγείσες οικογένειες κάνοντας το ελάχιστο που μπορεί να προσφέρει.

Τομέας Πράσινης Μετάβασης ΜέΡΑ25

Τομέας: Πράσινης Μετάβασης | 210-3810671 | [email protected]

Ο Τομέας της Πράσινης Μετάβασης ασχολείται με την ανάδειξη πολιτικών που ελαχιστοποιούν τις οικολογικές συνέπειες των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, σέβονται τα οικοσυστήματα και τη βιοποικιλότητα του πλανήτη, προωθώντας από το κοινοτικό, το εθνικό έως το παγκόσμιο επίπεδο την μετάβαση σε πράσινες μορφές παραγωγής και αναπαραγωγής της κοινωνίας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.