Τομέας Πολιτισμού: Παρών στη διεκδίκηση του Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ

News
29 Μαρ, 2022

O Τομέας Πολιτισμού ΜέΡΑ25 και μέλη του ΜέΡΑ25 έδωσαν δυναμικό παρών στη συνάντηση διαμαρτυρίας για τη διατήρηση του Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός εχτές, Δευτέρα 28 Μαρτίου στις 3 μμ., την ώρα που μέσα στο κτήριο της Δημαρχίας το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας αποφάσιζε για την τύχη του.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετρώντας αντίστροφα το χρόνο για τις εκλογές, προσπαθεί να κλείσει όλες τις συμφωνημένες παραχωρήσεις και τα ξεπουλήματα το συντομότερο δυνατόν, κι έτσι μέσα στις τόσες εκχωρήσεις της, εξήγγειλε σχέδια ανάπλασης του Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός μέσω μίσθωσής του σε κάποιον από τους αρεστούς στο γκουβέρνο.

Έξω από το Δημαρχείο Αθηναίοι δημοκράτες, καλλιτέχνες και μη, έδωσαν το στίγμα τους στέλνοντας το μήνυμα πως τα κτήρια του Πολιτισμού έχουν ρόλο μόνο όταν στεγάζουν τα όνειρα των ανθρώπων.

Η αρπαγή του Πολιτισμού από τα χέρια των απολίτιστων της ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΕ και των συμμάχων της στο Δήμο Αθηναίων, βλ. Γερουλάνο και Ελληνική Αυγή, που σε υπόγειες διαδρομές κλείνει συμφωνίες με τους Ολιγάρχες, δεν θα συντελεστεί.

Τομέας: Πολιτισμού | 210-3810671 | [email protected]

Ο τομέας επεξεργάζεται πολιτικές για όλο το φάσμα της πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας, από τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς έως τη στήριξη της πρωτοπορίας. Προωθεί την πρόσβαση σε ποιοτικό πολιτιστικό προϊόν ως καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα και υποστηρίζει τους εργαζόμενους στο χώρο του πολιτισμού οι οποίοι πρέπει να εργάζονται με ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο