Τομέας Πολιτισμού ΜέΡΑ25: “Give Art a Chance” – Καλλιτεχνική διαμαρτυρία σε μορφή Flash Mob στη Θεσσαλονίκη

News
09 Οκτ, 2020

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης οι καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης ζητούν «Μια ευκαιρία για την Τέχνη» σε μία “αιφνίδια” μουσική διαμαρτυρία στην πλατεία Αριστοτέλους.

Πίσω από τη διοργάνωση του Flash Mob την Κυριακή 4 Οκτωβρίου βρίσκεται ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδας.

Το ΜέΡΑ25 στέκεται στο πλευρό όλων των καλλιτεχνών στον αγώνα τους να εισακουστεί η φωνή και τα αιτήματά τους από μία κυβέρνηση που όλο και πιο πολύ κλεισμένη στις ιδιωτικές συναλλαγές της κωφεύει, ενώ δεν παύει να επιδίδεται σε προκλητικές, πανάκριβες επιδείξεις και σε προκλητικές, προσβλητικές δηλώσεις.

Παγερή αδιαφορία και υποτίμηση φαίνεται να είναι για την ώρα η απάντηση της κυβέρνησης στην απόγνωση που απλώνεται στην κοινωνία με επιπτώσεις που πολύ φοβόμαστε πως θα αποδειχθούν χειρότερες κι από αυτές της πανδημίας.

Οι καλλιτέχνες δεν θα σταματήσουν να διεκδικούν την προστασία της πολιτείας και εξίσου επίμονα το ΜέΡΑ25 θα στέκει πάντα στο πλευρό τους.

Τομέας: Πολιτισμού | 210-3810671 | [email protected]

Ο τομέας επεξεργάζεται πολιτικές για όλο το φάσμα της πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας, από τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς έως τη στήριξη της πρωτοπορίας. Προωθεί την πρόσβαση σε ποιοτικό πολιτιστικό προϊόν ως καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα και υποστηρίζει τους εργαζόμενους στο χώρο του πολιτισμού οι οποίοι πρέπει να εργάζονται με ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο