Τομέας Πολιτισμού: Φώτα, φιέστα και λαμπρές μπίζνες στην Ακρόπολη

News
03 Οκτ, 2020

Η κυβέρνηση μοιράζει μεν τον άρτο με φειδώ, δεν φείδεται όμως μέσων για την προβολή του έργου της. Με μεγάλη επισημότητα και προβολή από τα ΜΜΕ εγκαινιάστηκε ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης εν μέσω χρεοδουλοπαροικία. Γοργά γοργά μέσα στην πανδημία
και το γενικό κομφούζιο, μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ διατέθηκαν σε ένα λαμπρό και αρχείαστο έργο για τον εκσυγχρονισμό του φωτισμού της Ακρόπολης.

Πρόκειται για ένα από τα έργα που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν από κοινού από το Υπουργείο
Πολιτισμού και το Ίδρυμα Ωνάση. Στους νεοφιλελευθερίζοντες κύκλους αυτό φέρει την ψευδή επιγραφή της σύμπραξης με την ιδιωτική πρωτοβουλία. Στην πράξη πρόκειται για άλλη μία εκχώρηση δημόσιου χώρου και χρήματος σε ένα ολιγαρχικό μόρφωμα, που όλο και πιο πολύ ελέγχει και εξουσιάζει την πολιτιστική παραγωγή στην Ελλάδα.

Εν μέσω βαθιάς φτωχοποίησης των ανθρώπων του Πολιτισμού, με τους συναυλιακούς χώρους και τα θέατρα κλειστά, με μήνες μακριά από κάθε εργασία, με γκαλερί και έργα τέχνης απούλητα, οι εργαζόμενοι στην Τέχνη βρίσκονται αντιμέτωποι με μία αδυσώπητη πραγματικότητα. Αυτή της φτώχειας τους που τα λαμπρά φώτα στην άκρη της πόλης
κάνουν να φαντάζει ακόμα πιο σκοτεινή!

Τομέας: Πολιτισμού | 210-3810671 | [email protected]

Ο τομέας επεξεργάζεται πολιτικές για όλο το φάσμα της πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας, από τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς έως τη στήριξη της πρωτοπορίας. Προωθεί την πρόσβαση σε ποιοτικό πολιτιστικό προϊόν ως καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα και υποστηρίζει τους εργαζόμενους στο χώρο του πολιτισμού οι οποίοι πρέπει να εργάζονται με ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Skip to content