Τομέας Περιβάλλοντος: Το ΜέΡΑ25 στηρίζει τις κινητοποιήσεις των κατοίκων για το πάρκο Μηναϊδη – Φωτιάδη

News
11 Μάι, 2022

Οι κάτοικοι που αντιδρούν για την κατάληψη του πάρκου Μηναϊδη—Φωτιάδη από κοντέινερ-νηπιαγωγεία έχουν την αμέριστη συμπαράσταση του ΜέΡΑ25.

Οι ενέργειες του δήμου Αθηναίων και πιο συγκεκριμένα του κυρίου Μπακογιάννη είναι διπλά απαράδεκτες!

Πρώτον τα παιδιά μας δικαιούνται σύγχρονους και κατάλληλους χώρους για αίθουσες σχολείων και όχι κοντέινερς.

Δεύτερον για μια ακόμη φορά οι ελεύθεροι χώροι είναι η εύκολη λύση για να στεγαστούν οι ελλείψεις της Πολιτείας. Το πάρκο καταστρέφεται και αλλάζει χρήση σε μια πόλη που έχει απόλυτη ανάγκη ελεύθερων χώρων και πρασίνου. Μετά τις περιβόητες καρατομήσεις των δέντρων, συνεχίζονται οι καρατομήσεις πλατειών. Δυστυχώς κύριε Μπακογιάννη δεν είστε ο μόνος που προκαλεί αυτήν την λαίλαπα, σας συναγωνίζονται και άλλοι δήμαρχοι ταλαίπωρων, ελληνικών πόλεων.

Στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή τους κατοίκους που αγωνίζονται έτσι ώστε το πάρκο Μηναϊδη-Φωτιάδη να παραμείνει πάρκο. Στηρίζουμε την κινητοποίηση τους της Τετάρτης 11/05 στις 9.30’ στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Τομέας: Προστασίας Περιβάλλοντος και Δημόσιου Χώρου | 210-3810671 | [email protected]

Ο τομέας επεξεργάζεται πολιτικές που ελαχιστοποιούν τις οικολογικές συνέπειες των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, σέβονται τα οικοσυστήματα και τη βιοποικιλότητα του πλανήτη, με έμφαση στην πολιτική και ιδεολογική θωράκιση των οικολογικών κινημάτων στα οποία τα μέλη μας πρωτοστατούν. Ενδεικτικά επεξεργάζεται ζητήματα χωροταξίας, φυσικού περιβάλλοντος, δημόσιου χώρου, βιώσιμες πρακτικές και περιβαλλοντικά δικαιώματα κάθε είδους.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο