Τομέας Οικονομίας ΜέΡΑ25: Το περίπτερο πρέπει να μείνει ζωντανό

News
02 Απρ, 2022

Ο Τομέας Οικονομίας του ΜέΡΑ25 προχώρησε σε συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους του σωματείου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Πειραιώς και περιχώρων ”Η Αγία Τριάς”, συζητώντας την πίεση που δέχεται ο κλάδος του περιπτέρου.

Το περίπτερο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της νεοελληνικής κοινωνίας και μια ελληνική πρωτοτυπία εδώ και έναν αιώνα. Η συνεισφορά του στην εγχώρια οικονομία είναι αδιαμφισβήτητη. Ο κλάδος χτυπημένος από την οικονομική κρίση και την πανδημία έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα, με πολλά περίπτερα να έχουν κλείσει. Οι συνεχόμενες ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα καθιστούν την βιωσιμότητα τους αδύνατη.

Η Ένωση Επαγγελματιών Περιπτερούχων Πειραιώς και Περιχώρων «Η Αγία Τριάς», με την στήριξη των σωματείων επαγγελματιων Περιπτερούχων Ιωαννίνων, Λάρισας, Βόλου, Καρδίτσας και Τρικάλων, προτείνει μία δέσμη μέτρων για να διασωθεί ο κλάδος των περιπτερούχων, όπως η παράταση της μίσθωσης κενωθέντος ή χηρεύοντος περιπτέρου -εφόσον ο μισθωτής το επιθυμεί- μέχρι πέντε (5) έτη, στην περίπτωση που στο διάστημα αυτό πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί ο επαγγελματίας περιπτερούχος, η κατάργηση του χρονικού περιορισμού δεκαετίας που προβλέπεται από το άρθρο 76 του Ν. 4257/2014 σε περίπτωση μεταβίβασης άδειας εκμετάλλευσης περιπτέρου λόγω θανάτου του δικαιούχου της, κ.α..

Η  πολιτική της Κυβέρνησης, οδηγεί τον μικρό ελεύθερο επαγγελματία στην φτώχεια, την ανεργία και τον αφανισμό παραδοσιακών επαγγελμάτων όπως οι Περιπτεριουχοι. Η προτεραιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι η εξυπηρέτηση πολιτικών φίλων και μεγαλοεπιχειρηματιών και πολυεθνικών συμφερόντων.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των Περιπτερούχων για δουλειά και επιβίωση με αξιοπρέπεια.

Τομέας: Οικονομίας | 210-3810671 | [email protected]

Ο τομέας επεξεργάζεται πολιτικές που αναιρούν το καθεστώς χρεοδουλοπαροικίας σε ολόκληρο το φάσμα της οικονομικής και εμπορικής δραστηριότητας στη χώρα και ιδιαίτερα σε σχέση με τη Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα,  τα Χρηματοπιστωτικά και το Ιδιωτικό Χρέος, τα Δημοσιονομικά και το Δημόσιο Χρέος.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο