Τομέας ΜΜΕ: Ποιος ελέγχει τους ελεγκτές;

News
22 Απρ, 2021

Είναι ενδιαφέρον σημείο των καιρών αυτό που συνέβη αυτές τις μέρες:

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μάχη Νικολάρα ανακοίνωσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook ότι η ΕΡΤ λογόκρινε εκπομπή που είχε ετοιμάσει με θέμα… τη λογοκρισία στα social media!

Το ξαναγράφουμε για να γίνει κατανοητή η ειρωνεία του πράγματος: μάθαμε από τα social media για τη λογοκρισία στα social media, γιατί τα ΜΜΕ αποφάσισαν να λογοκρίνουν το ρεπορτάζ για τη λογοκρισία στα social media!

Αυτή η απολύτως ενδεικτική τραγελαφική ιστορία της ελληνικής πραγματικότητας των ΜΜΕ, αναδεικνύει με τον πιο κωμικοτραγικό τρόπο μια σειρά από διλήμματα της ενημέρωσης στον 21ο αιώνα: από τη λεπτή γραμμή που διαχωρίζει το πού τελειώνει ένα Μέσο και πού ξεκινάει ένα Κοινωνικό Δίκτυο, μέχρι το πολύ κομβικό ερώτημα: «ποιος ελέγχει τους ελεγκτές».

Το ΜέΡΑ25 έχει ένα ξεκάθαρο όραμα για την ελευθεροτυπία σε ηλεκτρονική, δικτυακή και έντυπη μορφή και βέβαια θα συνεχίσει να επεξεργάζεται λύσεις υπέρ του αυτονόητου:

Να πάψει η Ενημέρωση να είναι ένα σιδερόφραχτο φυλασσόμενο πεδίο εξυπηρέτησης ολιγαρχικών συμφερόντων και να ξαναγίνει θεματοφύλακας των ελευθεριών και των δικαιωμάτων των πολιτών.

Τομέας: Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης | 210-3810671 | [email protected]

Ο τομέας επεξεργάζεται πολιτικές για την εξασφάλιση της πολυφωνίας, της ανεξαρτησίας και δεοντολογικής λειτουργίας των ΜΜΕ, καθώς και το δημοκρατικό και κοινωνικό έλεγχο της 4ης εξουσίας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο