Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+: Να αποδοθεί δικαιοσύνη σε όλα τα θύματα που κακοποιήθηκαν και βιάστηκαν

News
11 Φεβ, 2022

Από την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος βίαζε κατά εξακολούθηση ανήλικα, μέχρι την υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα στην Θεσσαλονίκη, την οποία την νάρκωσαν και στην συνέχεια την βίασαν, υπάρχει κάτι κοινό. Και στις δύο υποθέσεις τα θύματα όταν αποφάσισαν να το καταγγείλουν αντιμετώπισαν δυσκολία και απειλές από τις Αρχές, οι οποίες μαζί με τα ΜΜΕ προσπάθησαν να συγκαλύψουν τις υποθέσεις.

Τον Δημήτρη Λιγνάδη γιατί είναι γνωστός ηθοποιός, σκηνοθέτης και πρώην Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου και προσωπική επιλογή της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, και στην περίπτωση της Γεωργίας Μπίκα επειδή οι βιαστές είναι γνωστοί επιχειρηματίες.

Οι βιασμοί σε ανήλικα και ενήλικα άτομα, οι κακοποιήσεις και οι υποθέσεις μαστροπείας δυστυχώς συμβαίνουν διαρκώς. Κάποια από τα περιστατικά γίνονται γνωστά κάποια όχι. Η κουλτούρα του βιασμού και του σεξισμού που είναι χαρακτηριστικά της πατριαρχίας, αποτελεί απειλή για όλη τους την ζωή σε όσα άτομα δεν είναι straight άντρες. Ενώ για τα θύματα που βρίσκουν το θάρρος να καταγγείλουν τα περιστατικά βιασμού και κακοποίησης που έχουν δεχθεί, η Κυβέρνηση δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια για την πρόληψη και την προστασία τους.

Γνωρίζουμε πως η απόφαση ενός θύματος να καταγγείλει είναι μόνο η αρχή, χρειάζεται και μέριμνα για την προστασία των θυμάτων. Απαιτούμε από την Κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την πρόληψη και την προστασία των θυμάτων. Ζητάμε να απλουστεύσει τις διαδικασίες όταν κάποιο θύμα θέλει να καταγγείλει. Να προσλάβει άμεσα ιατροδικαστές σε όλα τα νοσοκομεία έτσι ώστε να μπορούν τα θύματα να εξετάζονται αμέσως. Να παρέχει στα θύματα υποστήριξη από ψυχολόγους και λειτουργούς, οικονομική κάλυψη για τα νομικά έξοδα όταν είναι απαραίτητο, και να ιδρύσει ξενώνες προστασίας για τα θύματα σε όλη την επικράτεια.

Ως Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25 είμαστε δίπλα στην Γεωργία, στα θύματα που κακοποίησε και βίασε ο Δημήτρης Λιγνάδης, αλλά και σε κάθε θύμα της πατριαρχίας, της κουλτούρας του βιασμού και σεξισμού. Απαιτούμε να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπικα, ζητάμε να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη στην δική του Δημήτρη Λιγνάδη που ξεκινάει σήμερα 11/2/22 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Καλούμε όλ@ να συμμετάσχουν στην σημερινή Συγκέντρωση και Πορεία στις 19:30 στα Προπύλαια, όπου συμμετέχουμε μαζί με άλλες φεμινιστικές οργανώσεις, ενάντια στα κυκλώματα βιασμού, μαστροπείας και παιδεραστίας.

Την Παρασκευή 11/2/22 στις 09:00 που ξεκινάει η δική του Δημήτρη Λιγνάδη συγκεντρωνομαστε έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (οδός Δέγλερη 4) για να δηλώσουμε την συμπαράσταση μας στα θύματα που κακοποιήθηκαν και βιάστηκαν.

Να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη σε βιαστές, παιδεραστές και στα κυκλώματα μαστροπείας!

Να αποδοθεί δικαιοσύνη σε όλα τα θύματα!

Τομέας: Ισότητας Φύλου και ΛΟΑΤΚΙ+ | 210-3810671 | [email protected]

Ο τομέας επεξεργάζεται πολιτικές για την καταπολέμηση της πατριαρχίας και την εξάλειψη διακρίσεων με βάση το φύλο και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, που διαπερνούν ακόμα ολόκληρο τον κοινωνικό ιστό.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο