Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+: Δηλώνουμε την στήριξη μας στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα για την επίθεση που δέχτηκε από την αστυνομία

News
28 Μάι, 2023

Σήμερα τα ξημερώματα το 7ο αυτοοργανωμενο Pride στο ΑΠΘ, δέχθηκε επίθεση με δακρυγόνα από την αστυνομία, κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική και επικράτησε πανικός με την εκδήλωση να διαλύεται.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε να γίνεται μια αναίτια επίθεση στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Κράτος και Πολιτεία για άλλη μια φορά δείχνουν το ομοφοβικό και τρανσφοβικο τους πρόσωπο, ενώ για άλλη μια φορά δεν υπάρχει ουσιαστική παρέμβαση για την διερεύνηση του περιστατικού και για την προστασία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Ως Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25, δηλώνουμε τον αποτροπιασμό μας για το περιστατικό και δηλώνουμε την στήριξη μας στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, που συνεχώς δέχεται διώξεις και επιθέσεις. Απαιτούμε από οποία Κυβέρνηση εκλεχθει στις επόμενες εκλογές, να νομοθετήσει και να μεριμνήσει για την προστασία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα δεν μπορούν να ζούνε συνεχώς στο περιθώριο και να είναι πολίτες Β’ κατηγορίας, με την συγκατάθεση του Κράτους, της Πολιτείας και της κάθε Κυβέρνησης.

Τομέας: Ισότητας Φύλου και ΛΟΑΤΚΙ+ | 210-3810671 | [email protected]

Ο τομέας επεξεργάζεται πολιτικές για την καταπολέμηση της πατριαρχίας και την εξάλειψη διακρίσεων με βάση το φύλο και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, που διαπερνούν ακόμα ολόκληρο τον κοινωνικό ιστό.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο