Τομέας Ισότητας Φύλου και Τομέας Πολιτισμού: Το τέλος της έμφυλης βίας αρχή μιας δίκαιης κοινωνίας.

News
24 Νοέ, 2021

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών, είναι μια μέρα που μας θυμίζει πως η πατριαρχία συνεχώς κακοποιεί, βιάζει και δολοφονεί, όχι μόνο τις γυναίκες αλλά όλες τις θηλυκότητες που δεν ακολουθούν τα πρότυπα και τις νόρμες που επιβάλει η πατριαρχία και πως κάποιες φορές μπορεί να υπάρχουν γυναίκες που κακοποιούν ή ασκούν βία σε άλλες γυναίκες ή θηλυκότητες, (εσωτερικευμένος μισογυνισμός). Η φετινή αυτή ημέρα μας βρίσκει με ένα κίνημα Metoo που έχει πάρει μεγάλη διάσταση και πολλά θύματα να βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν και να καταγγείλουν την βία που τους έχει ασκηθεί. Μας βρίσκει να έχει ενταχθεί πλέον ανοιχτά στον δημόσιο διάλογο το θέμα της (όποιας μορφής) κακοποίησης και βίας. Και βρίσκει μια κοινωνία -ακόμη και τα συστημικά ΜΜΕ- να αρχίζουν να σπάνε το ταμπού του όρου γυναικοκτονία. Μας βρίσκει όμως να μετράμε και δεκατρείς γυναικοκτονίες για το 2021 με αποτέλεσμα να Είμαστε λιγότερες, καθώς λείπουν οι δολοφονημένες.

Με αφορμή την συγκεκριμένη ημέρα ο Τομέας Ισότητας Φύλου και ΛΟΑΤΚΙ+ και ο Τομέας Πολιτισμού του ΜέΡΑ25, καλεί όλ@ τα μέλη την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου στις 18:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση και στην πορεία που θα ακολουθήσει.

Για να εξαλείψουμε κάθε πτυχή της πατριαρχίας, της κουλτούρας του σεξισμού και του βιασμού που ασκείται στις γυναίκες και στις θηλυκότητες. Οφείλουμε να στεκόμαστε αλληλέγγυ@ σε όλ@ τα θύματα και να μην κλείνουμε τα μάτια μας στη βία και στην κακοποίηση που δέχονται τα θύματα.

 

Τομέας: Ισότητας Φύλου και ΛΟΑΤΚΙ+ | 210-3810671 | [email protected]

Ο τομέας επεξεργάζεται πολιτικές για την καταπολέμηση της πατριαρχίας και την εξάλειψη διακρίσεων με βάση το φύλο και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, που διαπερνούν ακόμα ολόκληρο τον κοινωνικό ιστό.

Τομέας: Πολιτισμού | 210-3810671 | [email protected]

Ο τομέας επεξεργάζεται πολιτικές για όλο το φάσμα της πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας, από τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς έως τη στήριξη της πρωτοπορίας. Προωθεί την πρόσβαση σε ποιοτικό πολιτιστικό προϊόν ως καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα και υποστηρίζει τους εργαζόμενους στο χώρο του πολιτισμού οι οποίοι πρέπει να εργάζονται με ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο