Τομέας Ισότητας Φύλου και ΛΟΑΤΚΙ+ & Νεολαία ΜέΡΑ25: Οι φωνές να μην σιγήσουν ποτέ, ξανά. Με χειραφέτηση, ελευθερία, δημοκρατία.

News
07 Μαρ, 2021

Η φετινή 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών, έρχεται σε μια χρονική συγκυρία που η επικαιρότητα και η ειδησεογραφία έχουν κατακλυστεί από καταγγελίες σεξουαλικών παρενοχλήσεων, εργασιακής κακοποίησης και αυξημένης ενδοοικογενειακής βίας. Όλα αυτά δεν μας αιφνιδιάζουν, είναι η πατριαρχική καπιταλιστική κοινωνία και η κουλτούρα του βιασμού που έμαθε να αναπαράγει και να επιβάλει το πρότυπο της γυναίκας, μάνας, νοικοκυράς και καταπιεσμένης. Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα ΤΕΛΟΣ σε κάθε μορφής βία είτε είναι σωματική, λεκτική είτε είναι η οικονομική φτώχεια και η εργασιακή ανέχεια.

Ο δρόμος που άνοιξαν οι επώνυμες μαρτυρίες να γίνει ο οδηγός για μια άλλη κοινωνία, που δε θα χωρά σεξισμό, καταπίεση και ανισότητα. Παλεύουμε και διεκδικούμε έναν κόσμο με χειραφέτηση, ελευθερία και δημοκρατία. Με εξασφαλισμένα δικαιώματα για τη γυναίκα, με κοινωνική αποδοχή της διαφορετικότητας και της μοναδικότητας των ανθρώπων. Να μην υπάρξει ξανά ομοφοβική/τρανσφοβική επίθεση, να μην υπάρξει καμιά μόνη της απέναντι από τον βιαστή της. Καμία άλλη δολοφονημένη.

Μαζί είμαστε πιο δυνατές/οι/@.

Μαζί μπορούμε να νικήσουμε

Καλούμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις, την Δευτέρα 8 Μαρτίου, στην Πλατεία Κλαυθμώνος και σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Μην το καταγγείλεις μόνο, πάλεψέ το. Οι φωνές να μην σιγήσουν ποτέ, ξανά.

Τομέας Ισότητας Φύλου και ΛΟΑΤΚΙ+ και Νεολαία ΜέΡΑ25

Τομέας: Ισότητας Φύλου και ΛΟΑΤΚΙ+ | 210-3810671 | [email protected]

Ο τομέας επεξεργάζεται πολιτικές για την καταπολέμηση της πατριαρχίας και την εξάλειψη διακρίσεων με βάση το φύλο και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, που διαπερνούν ακόμα ολόκληρο τον κοινωνικό ιστό.

Τομέας: Νεολαίας | 210-3810671 | [email protected]

Η Νεολαία αποτελείται από νέες και νέους και ασχολείται με ζητήματα φοιτητικά/εκπαιδευτικά, εργασιακά, περιβαλλοντικά και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η δράση της γίνεται με διάφορους τρόπους, με δημόσιες παρεμβάσεις με κείμενα και ανακοινώσεις, με συχνή κινηματική παρουσία και διαδικτυακές καμπάνιες.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο