Τομέας Εξωτερικών και Άμυνας: Να αρθεί η στρατιωτική εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο της Υεμένης

News
30 Δεκ, 2021

Η συνεχιζόμενη ανθρωπιστική τραγωδία στον πόλεμο της Υεμένης έχει αφήσει παγερά αδιάφορη την κατά τ’ άλλα πολιτισμένη Διεθνή Κοινότητα και τον προηγμένο κόσμο της Δύσης. Διεθνείς οργανισμοί και κυβερνήσεις σφυρίζουν αδιάφορα βλέποντας το δράμα του λαού της Υεμένης ο οποίος λιμοκτονεί και πεθαίνει με πάνω από 400.000 νεκρούς έως τώρα, κυρίως αμάχους.

Χρειάζεται εγρήγορση και κινητοποίηση από τους απανταχού σκεπτόμενους πολίτες για την άμεση άρση του απάνθρωπου αποκλεισμού, τύπου Λωρίδας της Γάζας, που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ μέσω των τοποτηρητών τους στην Αραβική Χερσόνησο.

Καλούμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να ακυρώσει αμέσως την στρατιωτική στήριξη που παρέχει στις δυνάμεις εισβολής κατά του λαού της Υεμένης. Η στρατιωτική παρουσία της Ελλάδας στην Αραβική Χερσόνησο αποτελεί όνειδος για την Ελλάδα, καθώς στηρίζει τις αποικιοκρατικές δυνάμεις που παραβιάζουν συστηματικά το Διεθνές Δίκαιο κατά του λαού της Υεμένης.

Τομέας: Εξωτερικών και Άμυνας | 210-3810671 | [email protected]

Ο τομέας επεξεργάζεται πολιτικές διεθνιστικές και πατριωτικές αναφορικά με τις διεθνείς σχέσεις και τη διπλωματία, καθώς και αναφορικά με ένα στράτευμα αποτελεσματικό, δημοκρατικό με σεβασμό στο προσωπικό και τους στρατεύσιμους.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο