Τομέας Δικαιωμάτων: Μήδεια και Καρά Τεπέ: ένα δράμα χωρίς προοπτική κάθαρσης

News
16 Φεβ, 2021

Με την τοποθεσία του προσωρινού Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης να είναι δίπλα στη θάλασσα, οι περίπου 7.000 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εντός του είναι εκτεθειμένοι στο κρύο με μόνη προστασία τις σκηνές τους, τα λίγα υπάρχοντά τους και τις φωτιές τους.

Η ηλεκτροδότηση στο ΚΥΤ γίνεται σταδιακά ανά πτέρυγα μόνο για οχτώ ώρες την ημέρα και το βράδυ συνήθως κόβεται το ρεύμα – κάτι που δεν αποτέλεσε εξαίρεση και την Κυριακή.
Μοναδική μέριμνα που υπάρχει είναι τα θερμαινόμενα Rubb Hall, μεγάλες σκηνές χωρητικότητας πολλών δεκάδων ατόμων, που διαθέτουν κλιματισμό. Είναι βέβαια αδύνατο να προστατευτούν μέσα στα Rubb Hall οι χιλιάδες του Καρά Τεπέ.

Δεν έχουν ανακοινωθεί άλλα μέτρα προστασίας των προσφύγων ούτε στη Λέσβο ούτε στα άλλα καμπ στη Χίο, τη Σάμο και την Κω.

Σήμερα, που οι συνθήκες λόγω της κακοκαιρίας θα είναι ακόμη χειρότερες στο Ανατολικό Αιγαίο, θα πάρει μέτρα επιτέλους η κυβέρνηση για να προστατεύσει τα παιδιά και τις οικογένειες που βρίσκονται στα ΚΥΤ ή ως άλλη Μήδεια θα τα εκδικηθεί που τόλμησαν να έρθουν στη χώρα μας;

Τομέας: Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής | 210-3810671 | [email protected]

Ο τομέας επεξεργάζεται κατά κύριο λόγο πολιτικές για τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών, των ατόμων με αναπηρία, των μειονοτήτων, των κρατουμένων, των αντιρρησιών συνείδησης, των εργαζομένων στο σεξ καθώς και για ζητήματα Καταστολής και Κρατικής Βίας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο