Τομέας Δικαιωμάτων: Η ΒΙΟΜΕ κινδυνεύει – το μοναδικό εργοστάσιο που λειτουργεί χωρίς αφεντικά, μας έχει ανάγκη!

News
04 Φεβ, 2023

Το μοναδικό εργοστάσιο στη χώρα που λειτουργεί χωρίς αφεντικά, μας έχει ανάγκη. Το οικόπεδο πάνω στο οποίο βρίσκεται το εργοστάσιο ξεπουλήθηκε σε fund. Η ΒΙΟΜΕ κινδυνεύει.

Το εργοστάσιο της ΣΕ ΒΙΟΜΕ είναι ένα ξεχωριστό πετυχημένο παράδειγμα αυτοοργάνωσης και συλλογικής δράσης. Εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, ο χώρος του εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ έχει περάσει στα χέρια αυτών που το δουλεύουν. Κάνοντας πράξη το σύνθημα: «τα εργοστάσια και η διαχείριση του πλούτου, σε αυτούς που παράγουν». Το συνεργατικό εγχείρημα της ΒΙΟΜΕ όλα τα χρόνια έχει αγκαλιαστεί από όλη την γύρω περιοχή της πόλης της Θεσσαλονίκης, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Τα προηγούμενα χρόνια οι εργαζόμενοι του εργοστασίου ήρθαν αντιμέτωποι με δικαστικές πιέσεις, με ΜΑΤ, με διακοπές ρεύματος. Για ακόμη μια φορά, πρέπει όλοι και όλες να σταθούμε πλάι τους, για να τα καταφέρουν ξανά.

Αυτή τη φορά χωρίς καμία ενημέρωση, στα μουλοχτά έβγαλαν στο σφυρί το οικόπεδο πάνω στο οποίο βρίσκεται και λειτουργεί το εργοστάσιο. Η ΒΙΟΜΕ, οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες όσων εργάζονται εκεί κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο χωρίς δουλειά και εισόδημα. Δεν θα τους αφήσουμε.

Ως Τομέας Δικαιωμάτων του ΜέΡΑ25 στηρίζουμε τους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ και το μοναδικό αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της χώρας. Καλούμε όλες και όλους, να βρεθούν αύριο, Κυριακή 5/2, στις 12:00 στον χώρο του εργοστασίου στην Ανοιχτή Συνέλευση Αλληλεγγύης, στην οποία θα συναποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Τομέας: Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής | 210-3810671 | [email protected]

Ο τομέας επεξεργάζεται κατά κύριο λόγο πολιτικές για τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών, των ατόμων με αναπηρία, των μειονοτήτων, των κρατουμένων, των αντιρρησιών συνείδησης, των εργαζομένων στο σεξ καθώς και για ζητήματα Καταστολής και Κρατικής Βίας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο