Τα ΜΑΤ στηρίζουν τη ρύπανση στο Κερατσίνι!

News
11 Νοέ, 2021

Η επίθεση των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ ενάντια στις κινητοποιήσεις των κατοίκων και του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας οργανώθηκε από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Αττικής.

Οι κάτοικοι και ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας αντιδρούν και αγωνίζονται για το αυτονόητο. Δεν επιθυμούν να υποβαθμιστεί άλλο η ζωή τους με τη δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό. Οι γειτονιές τους δεν θα γίνουν η πίσω αυλή της Αττικής!

Η μεταμεσονύχτια καταδρομική επίθεση των ΜΑΤ είναι τελικά η επίθεση της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής στη μοναδική λύση για τα σκουπίδια: στην Ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή.

Η πολιτική της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής προωθεί αναχρονιστικές και επιβαρυντικές λύσεις για το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή, λύσεις που δημιουργούν κοινωνικά αδιέξοδα, λύσεις που για μια ακόμη φορά εφαρμόζονται στο πλαίσιο μιας Αυταρχικής Πολιτικής επειδή δεν μπορούν να εφαρμοσθούν παρά με το ζόρι. Όχι μόνο δεν έχουν την κοινωνική συναίνεση αλλά δεν είναι ούτε οι ενδεικνυόμενες λύσεις.

Το ΜέΡΑ25 στο πρόγραμμα του για την Πράσινη Ενέργεια και Κυκλική Οικονομία, την Προστασία του Περιβάλλοντος και του Δημόσιου Χώρου και την Τοπική Αυτοδιοίκηση προτείνει τις λύσεις που στηρίζονται στην αρχή της εγγύτητας, στην ανακύκλωση και τη διαλογή στην πηγή.

Το ΜέΡΑ25 στηρίζει τις κινητοποιήσεις των κατοίκων, του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, του Δημάρχου Χρήστου Βρεττάκου και καλεί τους πολίτες και τα μέλη του να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις με τη συμμετοχή τους ενάντια στον αυταρχισμό της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής.

Τομέας: Πράσινης Ενέργειας και Κυκλικής Οικονομίας | 210-3810671 | [email protected]

Ο τομέας επεξεργάζεται συγκεκριμένες πολιτικές με αιχμή τα καυτά θέματα της διαχείρισης απορριμμάτων και μίγματος ενεργειακής πολιτικής της χώρας (απολιγνιτοποίηση, απεξάρτηση από υδρογονάνθρακες κ.α.) προς μια πράσινη και βιώσιμη κατεύθυνση με ωφέλιμο και δίκαιο για τις κοινωνίες τρόπο, στοχεύοντας ταυτόχρονα και στην ενεργειακή αυτοδυναμία της χώρας.

Τομέας: Προστασίας Περιβάλλοντος και Δημόσιου Χώρου | 210-3810671 | [email protected]

Ο τομέας επεξεργάζεται πολιτικές που ελαχιστοποιούν τις οικολογικές συνέπειες των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, σέβονται τα οικοσυστήματα και τη βιοποικιλότητα του πλανήτη, με έμφαση στην πολιτική και ιδεολογική θωράκιση των οικολογικών κινημάτων στα οποία τα μέλη μας πρωτοστατούν. Ενδεικτικά επεξεργάζεται ζητήματα χωροταξίας, φυσικού περιβάλλοντος, δημόσιου χώρου, βιώσιμες πρακτικές και περιβαλλοντικά δικαιώματα κάθε είδους.

Τομέας: Τοπικής Αυτοδιοίκησης | 210-3810671 | [email protected]

Ο τομέας επεξεργάζεται πολιτικές για την αποκεντρωμένη διαχείριση των δημοτικών προβλημάτων και ευκαιριών, για την αντιμετώπιση θεμάτων που καθορίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, τη διατήρηση και ενίσχυσή των θεσμών αλληλεγγύης, την ανάπτυξη παροχών προς τον πολίτη. Προωθεί μια συμμετοχική, δημοκρατική λειτουργία όλων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο