Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και λέμε όχι στο ξεπούλημα!

News
12 Ιούν, 2020

Ο κ.Μητσοτάκης και ο κ.Χατζηδάκης μας μίλησαν πρόσφατα για την ηλεκτροκίνηση και για τις μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης που προσφέρουν στην εθνική οικονομία.

Ας μιλήσουμε για την ηλεκτροκίνηση, αλλά από τη σκοπιά και της παραγωγής, όχι μόνο της κατανάλωσης. Για την κατασκευή μπαταριών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων χρειάζονται -εκτός των άλλων- νικέλιο και κοβάλτιο. Γι’ αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει σε έκθεσή της ότι το νικέλιο και το κοβάλτιο είναι το πετρέλαιο και το αέριο του μέλλοντος. Αυτά τα μέταλλα υπάρχουν στα κοιτάσματα που εκμεταλλεύεται η ΛΑΡΚΟ. Η ΛΑΡΚΟ, την οποία απαξιώνει συστηματικά ο κ.Χατζηδάκης.

Η κυβέρνηση δίνει 100 εκατομμύρια ευρώ για αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, εισαγόμενων από τις αυτοκινητοβιομηχανίες της Κεντρικής Ευρώπης, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο το εμπορικό έλλειμμα. Με λιγότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ θα κατασκευαζόταν εγκατάσταση υδρομεταλλουργίας στη ΛΑΡΚΟ, ώστε να εξάγει νικέλιο και κοβάλτιο στις αυτοκινητοβιομηχανίες της Κεντρικής Ευρώπης, δημιουργώντας εμπορικό πλεόνασμα αντί για έλλειμμα. Η σχετική μελέτη υπάρχει στα συρτάρια των υπουργών από το 2007.

Αν πραγματικά ενδιαφερόταν η κυβέρνηση για την εθνική οικονομία θα στήριζε τη ΛΑΡΚΟ. Θα επένδυε στη μείωση του ενεργειακού της κόστους μέσω πράσινων επενδύσεων από τα ευρωπαϊκά ταμεία. Θα αξιοποιούσε την τεχνογνωσία που παράγεται στα ελληνικά πανεπιστήμια. Θα φρόντιζε τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ που δίνουν τη ζωή τους για την εταιρεία σε δύσκολες συνθήκες.

Η κυβέρνηση όμως επιλέγει να την ξεπουλήσει. Προτιμά να εξυπηρετήσει κάποιους ολιγάρχες, χαρίζοντάς τους τον εθνικό πλούτο. Προτιμά να αδιαφορεί για τους εργαζόμενους. Εξάλλου, πρόκειται για μια κυβέρνηση που δε διστάζει να ιδιωτικοποιήσει ακόμα και το νερό.

Εμείς δεν θα το δεχτούμε. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Το Σάββατο 13/6, ώρα 10 πμ στην Ομόνοια και ώρα 11 πμ στο Σύνταγμα, θα είμαστε εκεί! Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και λέμε όχι στο ξεπούλημα!

Τομέας: Βιομηχανίας και Μεταποίησης | 210-3810671 | [email protected]

Ο τομέας επεξεργάζεται πολιτικές για τη βιομηχανία και τη μεταποίηση με κύριους στόχους τον εκσυγχρονισμό ως προς τις μεθόδους παραγωγής, τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τις γειτονικές κοινότητες, τις βιώσιμες περιβαλλοντικές πρακτικές και την βελτίωση των όρων εργασίας στον κλάδο. Ακόμα, επεξεργάζεται πολιτικές που διασφαλίζουν υψηλή εγχώρια προστιθέμενη αξία, υψηλής ποιότητας εξαγώγιμα προϊόντα και ποιοτικές θέσεις εργασίας στην υπηρεσία της χώρας.  

Τομέας: Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων | 210-3810671 | [email protected]

Ο τομέας επεξεργάζεται κυρίως πολιτικές για τα εργασιακά δικαιώματα και την καταπολέμηση της εργοδοτικής και κρατικής αυθαιρεσίας έναντι των εργαζομένων , για την απασχόληση και κατανομή του εισοδήματος πέρα από το συμβόλαιο κεφαλαίου-εργασίας , για το βασικό εισόδημα και την ανεργία, καθώς και για το σχεδιασμό ενός βιώσιμου και δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο