Πυρκαγιές στη Σάμο: Εγκληματική έλλειψη οργάνωσης

News
18 Ιούλ, 2022

Διάχυτη είναι η εντύπωση των κατοίκων της Σάμου ότι η πυρκαγιές θα είχαν λιγότερες επιπτώσεις στο νησί και ίσως θα μπορούσε να αποφευχθεί και το τραγικό γεγονός της πτώσης του ελικοπτέρου με αποτέλεσμα δύο νεκρούς εάν υπήρχε σωστότερη οργάνωση και πρόληψη σχετικά με τις πυρκαγιές.

Το φυλάκιο της πυροσβεστικής βρίσκεται 400 μέτρα από το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς όμως εντέλει ήταν οι εθελοντές πυροσβέστες που έφτασαν πρώτοι στην φωτιά. Ολιγωρία;

Γιατί δεν υπάρχει μόνιμο πυροσβεστικό αεροσκάφος στο νησί όπως παλιότερα;

Γιατί δεν έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες;

Γιατί δεν υπάρχει σχέδιο ενίσχυσης των εθελοντών πυροσβεστών;

Αν χρειαζόταν σχέδιο Πολιτικής Προστασίας στο παρελθόν τώρα χρειάζεται περισσότερο λόγω της Κλιματικής Καταστροφής.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκης Α.Ε. όμως δεν ενδιαφέρεται για την προστασία του Δημόσιου Χώρου παρά μόνο όταν χρειάζεται να τον ξεπουλήσει στους ολιγάρχες.

ΟΒ Σάμου/ Τομέας Προστασίας Περιβάλλοντος και Δημόσιου Χώρου/ Τομέας Νησιωτικότητας

Τομέας: Νησιωτικότητας | 210-3810671 | [email protected]

Ο τομέας επεξεργάζεται πολιτικές για να καλυφθούν οι ιδιαίτερες ανάγκες των νησιών και του πληθυσμού τους, ώστε να συμμετέχουν στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας με συνεκτικό και δίκαιο τρόπο.

Τομέας: Προστασίας Περιβάλλοντος και Δημόσιου Χώρου | 210-3810671 | [email protected]

Ο τομέας επεξεργάζεται πολιτικές που ελαχιστοποιούν τις οικολογικές συνέπειες των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, σέβονται τα οικοσυστήματα και τη βιοποικιλότητα του πλανήτη, με έμφαση στην πολιτική και ιδεολογική θωράκιση των οικολογικών κινημάτων στα οποία τα μέλη μας πρωτοστατούν. Ενδεικτικά επεξεργάζεται ζητήματα χωροταξίας, φυσικού περιβάλλοντος, δημόσιου χώρου, βιώσιμες πρακτικές και περιβαλλοντικά δικαιώματα κάθε είδους.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο