Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης και Αλληλεγγύης για τα Ίντερσεξ άτομα

News
08 Νοέ, 2023
Η 8η Νοεμβρίου, η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης και Αλληλεγγύης για τα Ίντερσεξ άτομα, έχει ως σκοπό την ενίσχυση της ορατότητας των βιωμάτων της ίντερσεξ κοινότητας.

Τα ίντερσεξ άτομα είναι ευάλωτα στη βία και μέχρι σήμερα πέφτουν θύματα έντονων εγκλημάτων μίσους. Η διεθνής αυτή ημέρα ευαισθητοποίησης έχει ως στόχο να καλέσει την κοινωνία να σταθεί στο πλευρό των ίντερσεξ ατόμων, δείχνοντας την αλληλεγγύη της.

Ως Τομέας Ισότητας & Φύλου του ΜέΡΑ25 στηρίζουμε την ίντερσεξ κοινότητα στη διεκδίκηση.

-Της απαγόρευσης μη ιατρικά αναγκαίων και μη αναστρέψιμων χειρουργικών επεμβάσεων «κανονικοποίησης» του φύλου.

-Της εισαγωγής των «χαρακτηριστικών φύλου» σε όλα τα νομοθετικά κείμενα κατά των διακρίσεων και ρητορικής μίσους.

-Της νομοθετικής πρόβλεψης μιας εύκολης διοικητικής διαδικασίας ώστε να διευκολύνεται η αλλαγή καταχώρησης του γένους / φύλου στη βάση του αυτοπροσδιορισμού και της προσωπικής δήλωσης.

-Της απαγόρευσης κάθε άμεσης και έμμεσης διάκρισης που βιώνουν τα ίντερσεξ άτομα στον εργασιακό τομέα
-Της ειδικής μέριμνας ώστε να παρέχεται επαρκής συμβουλευτική και άλλη στήριξη σε ίντερσεξ παιδιά και ίντερσεξ άτομα με αναπηρία.

-Της καθιέρωσης ειδικής μέριμνας και διευκόλυνση στην παροχή ασύλου των ίντερσεξ προσφύγων και ειδικής φροντίδας και προστασίας της σωματικής ακεραιότητας των ασυνόδευτων ή/και εγκαταλειμμένων ίντερσεξ βρεφών/παιδιών που βρίσκονται στη φροντίδα του κράτους.

Τομέας: Ισότητας Φύλου και ΛΟΑΤΚΙ+ | 210-3810671 | [email protected]

Ο τομέας επεξεργάζεται πολιτικές για την καταπολέμηση της πατριαρχίας και την εξάλειψη διακρίσεων με βάση το φύλο και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, που διαπερνούν ακόμα ολόκληρο τον κοινωνικό ιστό.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο