Οι απολύσεις εργαζόμενων υγειονομικών είναι αναίτιες, τιμωρητικές και απάνθρωπες

News
10 Μαρ, 2022

Οι Τομείς Υγείας και Εργασίας του ΜέΡΑ25 καθώς και η ΘΟΒ συνδικαλιστικού θεωρούμε ότι από το Σεπτέμβριο του 2021 έως σήμερα έχει πλέον αποδειχτεί ξεκάθαρα ότι δεν υφίστανται ιατρικοί λόγοι για την απόλυση των χιλιάδων ανεμβολίαστων υγειονομικών εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή.

Πέρα από τη νομιμότητα αυτών των απολύσεων, το μέτρο αυτό, δεν μπορεί να έχει πλέον ούτε καν συμβολικό, αλλά έχει μόνο εκδικητικό, τιμωρητικό και συλλογικά παραδειγματικό χαρακτήρα, ενώ εν μέσω της διογκούμενης ακρίβειας και επιδείνωσης της ζωής μας, γίνεται και εγκληματικά απάνθρωπο, για κυβέρνηση και κόμματα που θέλουν να διακηρύττουν ότι «αποφασίζουν στο όνομα του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης». Καλώντας όπως από την αρχή της πανδημίας σε ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό που να καλύπτει τα οργανογράμματα κάθε δημόσιας δομής υγείας και σε αποκατάσταση της διαφάνειας, της επιστημονικής μεθόδου και της δημοκρατικής λογοδοσίας, ειδικότερα ζητάμε τώρα παράλληλα: την ανάκληση των άδικων και στην πράξη αναποτελεσματικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, που συμπεριλαμβάνει την κατάργηση του Ψηφιακού Πιστοποιητικού – Green Pass την κατάργηση και αναδρομική επιστροφή όλων των προστίμων στα φυσικά πρόσωπα και τη μη απόλυση εργαζομένων σε κανέναν κλάδο. Ως προς το τελευταίο, οι υγειονομικές μονάδες και οι εργαζόμενοι σε αυτές με τα συλλογικά τους όργανα θα πρέπει να αποφασίσουν για τους τρόπους επανένταξης των υγειονομικών που τελούν σε αναστολή εργασίας. Ας σταματήσει επιτέλους η εργαλειοποίηση της επιστήμης και ας ενισχυθεί στην πράξη και όχι στα κενά λόγια η επιστημονική ενημερωτική εκστρατεία..

Τομέας: Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων | 210-3810671 | [email protected]

Ο τομέας επεξεργάζεται κυρίως πολιτικές για τα εργασιακά δικαιώματα και την καταπολέμηση της εργοδοτικής και κρατικής αυθαιρεσίας έναντι των εργαζομένων , για την απασχόληση και κατανομή του εισοδήματος πέρα από το συμβόλαιο κεφαλαίου-εργασίας , για το βασικό εισόδημα και την ανεργία, καθώς και για το σχεδιασμό ενός βιώσιμου και δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος.

Τομέας: Υγείας & Πρόνοιας | 210-3810671 | [email protected]

Ο τομέας επεξεργάζεται πολιτικές για όλες τις βαθμίδες και πλευρές της Υγείας την οποία υπερασπίζεται ως θεμελιώδες καθολικό ανθρώπινο αγαθό ενάντια στην ιδιωτικοποίησή της με οποιαδήποτε μορφή. Στοχεύει ιδιαίτερα στην αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, των Νοσοκομείων, της Ψυχικής Υγείας κι ενός Συστήματος Πρόνοιας που θα καλύπτει με αξιοπρέπεια όσους ανεξαιρέτως το έχουν ανάγκη.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο