Νεολαία ΜέΡΑ25: Στηρίζουμε το αυτονόητο δικαίωμα στον πολιτικό γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια

News
20 Νοέ, 2020

Μετά από επικοινωνία με την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα Κορινθίας, η οποία καλεί μέσω ψηφιακής πλατφόρμας σε συλλογή υπογραφών για τη νομιμοποίηση του δικαιώματος στον πολιτικό γάμο από ομόφυλα ζευγάρια, ως Νεολαία ΜέΡΑ25 δεν θα μπορούσαμε να μην τους στηρίξουμε στην πρωτοβουλία τους και την καμπάνια #marriage4all

Θεωρούμε απαράδεκτο σημαντικές κοινωνικές ομάδες να μην απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα με άλλα ετερόφυλα ζευγάρια. Υποστηρίζουμε το δικαίωμα σε όλα τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να επιλέξουν τον πολιτικό γάμο και πιστεύουμε πως ήδη οι νομοθετικές ρυθμίσεις έχουν αργήσει.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε να ρυθμιστούν μόνα τους, αυτονόητα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα. Όπως ο πολιτικός γάμος και η τεκνοθεσία. Συντασσόμαστε στην προσπάθεια της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας για διεκδίκηση και ενημέρωση του κόσμου για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που δικαιούνται.

Για το ψήφισμα για τον πολιτικό γάμο κάντε κλικ εδώ.

Τομέας: Νεολαίας | 210-3810671 | [email protected]

Η Νεολαία αποτελείται από νέες και νέους και ασχολείται με ζητήματα φοιτητικά/εκπαιδευτικά, εργασιακά, περιβαλλοντικά και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η δράση της γίνεται με διάφορους τρόπους, με δημόσιες παρεμβάσεις με κείμενα και ανακοινώσεις, με συχνή κινηματική παρουσία και διαδικτυακές καμπάνιες.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.