Νεολαία ΜέΡΑ25: Ο Ζακ πεθαίνει ξανά, σε κάθε ομο/τρανσφοβική επίθεση

News
22 Σεπ, 2020

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από την ημέρα του φονικού ξυλοδαρμού του Ζακ Κωστόπουλου στο κέντρο της Αθήνας και σε δημόσια θέα. Ο Ζακ δολοφονήθηκε την 21η Σεπτεμβρίου δύο φορές: μία από τις κλωτσιές των “νοικοκυραίων” που έσπευσαν να τον “τιμωρήσουν”, και μία από τη στρεβλή παραποίηση και συγκάλυψη του περιστατικού από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης.

Καθημερινά η Zackie Oh πεθαίνει ξανά σε κάθε ομοφοβική και τρανσφοβική επίθεση, από ένα μέρος της κοινωνίας που αρνείται να αποδεχτεί τη διαφορετικότητα. Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 αποδοκιμάζουμε κάθε ρατσιστική/σεξιστική συμπεριφορά και παλεύουμε για μια κοινωνία με ίσα δικαιώματα για όλες/ους/@, χωρίς διακρίσεις και σεβασμό στη μοναδικότητα.

Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, το αίτημα για διαλεύκανση της υπόθεσης και απόδοση δικαιοσύνης για τη μνήμη του, είναι επιτακτικό. Για να μην ξανά υπάρξουν θύματα από φασίστες, σεξιστές, ρατσιστές “νοικοκυραίους” και αστυνομικές δυνάμεις.

Τομέας: Νεολαίας | 210-3810671 | [email protected]

Η Νεολαία αποτελείται από νέες και νέους και ασχολείται με ζητήματα φοιτητικά/εκπαιδευτικά, εργασιακά, περιβαλλοντικά και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η δράση της γίνεται με διάφορους τρόπους, με δημόσιες παρεμβάσεις με κείμενα και ανακοινώσεις, με συχνή κινηματική παρουσία και διαδικτυακές καμπάνιες.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο