Νεολαία ΜέΡΑ25: Να μην περάσει η κρατική τρομοκρατία μέσα στις σχολές!

News
20 Ιούν, 2022

Να απαλλαγούν οι φοιτητές/ριες του Πολυτεχνείου Κρήτης από τις ψευδείς κατηγορίες εις βάρος τους!

Την περασμένη εβδομάδα φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, αφού πρώτα βρέθηκαν αντιμέτωποι με καθηγητές που τους απειλούσαν με πειθαρχικές ποινές επειδή οι φοιτητές τόλμησαν να κάνουν αφισοκόλληση, στην συνέχεια κλήθηκαν σε ανάκριση.

Εκπρόσωποι των φοιτητών ήρθαν σε επαφή με τον κοσμήτορα της σχολής για το προαναφερθέν περιστατικό, και μετά το τέλος της μεταξύ τους συζήτησης, ο κοσμήτορας κατηγόρησε ψευδώς τους φοιτητές ότι τον κρατούσαν σε ομηρεία, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να κληθούν σε ανάκριση, μετά από μεθόδευση της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι φοιτητές απειλούνται με πειθαρχικές ποινές σε έναν χώρο ελεύθερης διακίνησης ιδεών όπως το Πανεπιστήμιο και απαιτούμε την άμεση απαλλαγή τους από τις κατηγορίες που τους βαραίνουν.

Να μην περάσει η κρατική τρομοκρατία μέσα στις σχολές!

Τομέας: Νεολαίας | 210-3810671 | [email protected]

Η Νεολαία αποτελείται από νέες και νέους και ασχολείται με ζητήματα φοιτητικά/εκπαιδευτικά, εργασιακά, περιβαλλοντικά και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η δράση της γίνεται με διάφορους τρόπους, με δημόσιες παρεμβάσεις με κείμενα και ανακοινώσεις, με συχνή κινηματική παρουσία και διαδικτυακές καμπάνιες.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο